Echipa Nationala

Budescu: “Am dovedit ca fac fata la echipa nationala”. Ce relatie are cu Iordanescu

Constantin Budescu, mijlocasul care a marcat doua goluri in partida cu Insulele Feroe, meci care practic ne-a adus calificarea la EURO 2016, a vorbit despre reusitele de duminica si despre relatia pe care o are cu selectionerul Anghel Iordanescu.

“O sa-mi dau seama cu trecerea timpului de realizarea din Feroe. Initial la primul gol trebuia sa stau pe respingere, dar Torje a jucat scurt cu Razavan, iar acesta mi-a pasat pentru sut. Important este ca am reusit sa marcam repede si apoi ne-am facut treaba mai usoara. Am vrut sa dau spre poarta la golul doi si important este ca a intrat. Acel gol ne-a dat o siguranta si am intrat cu alt moral la cabine. Nu prea sunt genul de om care sa resimta presiunea, dar am primit cu bucurie convocarea si a fost cu atat mai bine ca am dovedit ca pot face fata la nationala”, a spus Budescu la Dolce Sport.

“Important este ca am ramas concentrati, n-am bagat in seama criticile si ne-am facut treaba foarte buna. Sincer ma gandeam daca o sa fiu sau nu convocat pentru ca veneam dupa o accidentare de trei saptamani. Am jucat cum am putut cu Botosani acasa, iar apoi la meciul cu Dinamo mi-am revenit”, a completat Budescu.

Suntem pregatiti pentru EURO 2016

“Eu zic ca suntem pregatiti pentru EURO 2016, dar mai e foarte mult pana atunci si avem timp. Amicalul cu Italia va fi dificil, dar avem nevoie de astfel de meciuri pentru a ne obisnui la Campionatul European. Intre mine si domnul Anghel Iordanescu nu a fost nimic, doar ce s-a vorbit la televizor. Nu este nimic intre noi si chiar avem o relatie ok”, a mai spus Budescu.

Acesta a comentat si posibilitatea despartirii de Iordanescu inaintea turneului final si crede ca actualul selectioner trebuie sa ramana la echipa si ca este un antrenor capabil sa conduca Romania.

“Sa trecem de grupe la EURO”

“Mi-as dori niste echipe accesibile, dar la acest nivel toate echipele sunt grele si nu vom avea un meci usor. Sper sa facem o figura frumoasa si sa trecem de grupe”, crede Budescu.

Budescu mai spune ca cele doua goluri din Feroe nu sunt de ajuns pentru a-i asigura locul in lotul pentru EURO 2016, dar spera sa-si faca in continuare treaba la echipa de club.

Planuri de viitor

"Imi doresc sa ajung cat mai sus si sa joc intr-un campionat puternic de afara. Mi-as dori un campionat mai tehnic, Spania, Italia, Germania. Nu mi-as dori Rusia sau China, pentru ca acolo fotbalul este bazat mai mult pe forta", a mai spus Budescu.

Acesta a mai declarat ca si-ar dori sa lucreze in viitor cu Gheorghe Hagi si nu neaparat la echipa nationala.

sursa foto: twitter.com/Hai_Romania



Budescu: “Am dovedit ca fac fata la echipa nationala”. Ce relatie are cu Iordanescu