Echipa Nationala

BGS a reziliat contractul cu FRF. Artificii in lenjeria intima, legea interzice "perchezitia corporala amanuntita"

Compania privata de paza BGS a anuntat duminica seara ca reziliaza unilateral contractul cu Federatia Romana de Fotbal. BGS afirma ca agentii care au facut exces de zel vor fi sanctionati, insa ca exista huligani care incalca legea repetat. Ce de la BGS spun ca petardele au fost introduse pe stadion in lenjeria intima, iar ei nu pot conform legii sa faca perchezitiile cum trebuie ca sa stopeze acest fenomen. Ceea ce se poate reprosa cu adevarat celor de la BGS a fost insa ca i-au calcat in picioare doar pe huliganii romani si nu s-au atins de nici un fir de par al celor maghiari, care de fapt incepusera incidentele.

Iata mai jos comunicatul oficial al celor de la BGS:

In urma incidentelor petrecute la meciul Romania–Ungaria intre agentii BGS si unii suporteri, dorim sa prezentam in cele ce urmeaza pozitia oficiala a societatii noastre:

1. Toate imaginile foto/video vor fi analizate, iar agentii BGS care au facut exces de zel vor fi sanctionati.

2. Declansarea evenimentelor din peluze au avut ca origine unele grupuri de suporteri ale echipelor Steaua, Dinamo, Petrolul cit si gruparea cunoscuta sub denumirea “Honor et Patria”. Galeria Dinamo Sud a atacat galeria maghiara, membrii galeriei Stelei s-au batut intre ei, galeria echipei Petrolul a lovit citiva agenti de securitate, iar cei de la “Honor et Patria” au aruncat la propiu 2 agenti de securitate BGS peste balustradele de protectie. De asemenea, numerosi membri ai acestor grupari au introdus pe stadion materiale pirotehnice (petarde/torte) pe care le-au folosit pe durata intregului meci aruncindu-le catre agentii de ordine, pe teren si dintr-o zona in alta a peluzelor. Aceste materiale sint de mici dimensiuni, iar, din informatiile pe care le-am primit ulterior meciului, am aflat ca au fost introduse pe stadion ascunse in lenjeria intima, legea nepermitindu-ne perchezitia corporala amanuntita, ci doar un control sumar. Aceste grupari au vandalizat mobilierul stadionului (scaune), folosind bucatile rupte pe post de proiectile indreptate de asemenea catre agentii de ordine si jandarmi. Unele dintre proiectile au facut victime, ranind atit membri ai fortelor de ordine, cit si spectatori.

3. Conform legii 10/2012 “ serviciul de asigurare a ordinii si sigurantei in incinta arenelor sportive, se presteaza de catre societatile specializate de paza si protectie sau de catre Politia Locala”. In baza acestei legi, a contractului si a planului de paza, consideram indreptatita implicarea agentilor BGS in pastrarea sau restabilirea ordinii si sigurantei in tribune.

In incheiere, supunem atentiei citeva aspecte:
- De ce intotdeauna conflictele cu toate fortele de ordine (nu doar BGS) pornesc din zona peluzelor, cauzate de aceleasi grupuri de suporteri care se autointituleaza –ultras?
- Cum este posibil ca in restul stadionului sa fie pastrata ordinea si sa nu existe niciun fel de incidente?
- De ce intotdeauna huliganii ajung sa fie victimizati, chiar si in contextul in care incalca legea in mod flagrant si repetat, provocind daune materiale, fizice, sportive si morale intregii Romanii?
- Ia cineva in considerare reactia zecilor de mii de spectatori care cer evacuarea si stoparea huliganilor?

Luind in considerare cele de mai sus, lacunele legislative, presiunea mediatica si reactia Federatiei Romane de Fotbal, in urma incidentelor petrecute la meciul de fotbal Romania-Ungaria, societatea noastra a ales sa rezilieze unilateral contractul de prestari servicii incheiat cu FRF incepind cu data de 27.10.2014. Am luat aceasta decizie, convinsi fiind ca am facut tot posibilul sa respectam legea si sa mentinem in cadrul meciurilor, climatul de liniste si ordine pentru zecile de mii de suporteri, nu pentru o mina de huligani.



BGS a reziliat contractul cu FRF. Artificii in lenjeria intima, legea interzice "perchezitia corporala amanuntita"