Echipa Nationala

MINUT cu MINUT Conferinta de presa Victor Piturca

Selectionerul Victor Piturca a sustinut, luni la pranz de la 12:30, o conferinta de presa in care a tratat subiectului dublei de baraj cu Grecia (15-19 noiembrie). Fara doar si poate, absenta lui Vlad Chiriches, a fost una dintre cele mai dezbatute teme de discutie. 

13:02 Conferinta de presa s-a incheiat. Multumim pentru atentia acordata. Ramaneti pe Onlinesport.ro

13:01 Piturca: "Grecii au de partea lor experienta si valoarea. Noi? Noi venim cu jocul nostru, suntem mai inventivi si speram sa-i surprindem".

12:59 Piturca: "Cu Lazar am discutat mai mult despre jucatorii greci. Goe (n.r.-Goian) nu-i prea cunoaste, dar nici Lazar nu a avut ce sa-mi spuna prea mult. Jucatorii de la PAOK sunt intr-o stare avansata de oboseala, au jucat meci de meci si s-a vazut in ultima etapa".

12:56 Pintilii: "Nu a fost nicio intelegere pentru ca Pintilii sa joace cu Basel pentru a fi testat. Eu ca profesionist nu as da astfel de sugestii si nici antrenorul Stelei nu cred ca ar face ceva in dezinteresul echipei nationale".

12:54 Piturca: "Imi doresc sa marcam in Grecia, dar acum depinde cate luam (rade). Nici 0-0 nu ar fi un rezultat rau, dar sper sa marcam gol sau goluri".

12:52 Piturca: "Pacat ca numai la astfel de meciuri exista un asa interes din partea publicului. As vrea ca stadionul sa fie plin la orice partida a echipei nationale".

12:49 Piturca: "Nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi daca nu ne calificam. Toti jucatorii trebuie sa fie mandri ca fac parte din aceasta actiune. Viata insa merge inainte, va fi turneul final, apoi jocurile din calificarile pentru Campionatul European. Totusi nimeni nu merita statuie, despre statui vorbim cand castigam un trofeu. Ar fi o performanta extraordinara cu o echipa noua mai ales pentru ei si pentru fotbalul romanesc".

12:45 Piturca: "Conteaza foarte mult victoria noastra obtinuta impotriva Greciei in ultimul amical. Echipa Greciei a jucat cu noi acel amical exact cum a facut-o de-a lungul preliminariilor, exact de aceeasi maniera. Noi am facut un joc bun, am reusit sa marcam si ne-am mai creat destul de multe ocazii. Sper sa se repete scenariul, insa jucatorii greci sunt extrem de puternici, unii foarte valorosi si joaca la echipe mari din Europa. De la mijloc in sus toti sunt jucatori periculosi".

12:44 Piturca: "Ma preocupa faptul ca arbitrul meciului din Grecia este din aceeasi tara cu selectionerul lor. Cel care va conduce partida este un arbitru foarte valoros si nu cred ca se va intampla nimic. Poate doar sentimental ar putea sa existe ceva, insa am incredere. Nu se poate ca la acest nivel sa ne gandim la arbitraje asa cum o facem noi romanii". 

12:42 Piturca: "Nu exista nicio problema intre jucatori si federatie. Nici nu cunosc subiectul si pe mine nu ma intereseaza acest lucru. Suntem in fata unor jocuri prea importante sa discutam astfel de lucruri. Eu cred ca pe jucatori nu-i intereseaza banii si daca ii intereseaza trebuie sa fie calificarea la Mondial, apoi ne vom ocupa si de problema financiara".

12:38 Piturca: "Juventus cu Napoli s-a aparat cu toata echipa in 30 de metri. Cand au avut mingea au atacat. Asa vreau sa joace si echipa nationala. Asa vom incerca in Grecia. Atacam si ne aparam in functie de adversar si de momentul jocului".

12:37 Piturca: "Nu am mari emotii acum, dar cu siguranta ca voi avea pe masura ce se va apropia ora jocului. Pana la urma este tot un meci de fotbal".

12:36 Piturca: "De impresionat nu m-a impresionat nimeni. Pentru a ma impresiona trebuie sa marcheze 3-4 goluri. Importanta pentru mine este exprimarea lor la echipa nationala. Cei care intra in teren, vineri seara, trebuie sa joace la cel mai inalt nivel. Ma bucur ca Stancu a marcat si sper sa o faca si la nationala".

12:34 Piturca: "Am decis sa nu-l convoc pe Pantilimon si el va veni la echipa nationala cand va apara meci de meci. Deocamdata are putine jocuri in ultimii doi ani. Probabil miza si pe el daca telegramele erau trimise cand el juca in campionat. El este viitorul echipei nationale".

12:33 Piturca: "Trebuie sa jucam ambele meciuri la aceeasi intensitate pentru a iesi castigatori".

12:31 Piturca: "Intr-o mare masura lipsa lui Chiriches sper sa nu se vada, dar cu siguranta fiind unul dintre cei mai valorosi jucatori se va face simtita. Probabil. Eu sper ca nu cel. Cel care il va inlocui sa se ridice la nivelul lui. Gardos a fost titularul la ultimul meci cu Estonia, iar acest lucru este un avantaj, insa ma voi decide pana la ora jocului. O echipa nu sta intr-un jucator. Ce, daca se accidentau 3-4 jucatori nu mai intram pe teren?".

12:30 Piturca: "Chiriches s-a accidentat destul de grav. Are fractura si necesita cel putin sase zile de pauza. De acest lucru ne temeam si din pacate are fractura. Trebuie sa-si faca masca, apoi 5-6 zile nu poate zbura cu avionul. Vom vedea si vom decide daca putem miza pe el in cel de-al doilea meci. In rest toti baietii convocati sunt bine din punct de vedere medical".

12:30 Piturca: "Am facut toate pregatirile necesare. Jucatorii de la Steaua si Astra sunt in cantonament inca de vineri. Vineri a venit si Goian, suspendat la echipa lui".

12:30 Incepe conferinta de presa.

12:28 Victor Piturca este pregatit pentru conferinta de presa. Selectionerul zambeste.



MINUT cu MINUT Conferinta de presa Victor Piturca