Echipa Nationala

Avancronica Romania-Congo (LIVE, 21:00). Primul amical al tricolorilor inaintea EURO 2016

Romania intalneste Congo, miercuri seara live text pe onlinesport.ro de la ora 21:00, in primul din cele trei meciuri amicale programate in aceasta perioada in pregatirea participarii la turneul final al Campionatului European.

1
X
2
1,66
3,35
6,25

Pentru o parte a tricolorilor convocati de selectionerul Anghel Iordanescu in cantonamentul din Italia partida de la Como reprezinta un bun prilej pentru a-i dovedi antrenorului primei reprezentative ca merita sa ramana in lotul final de 23 de jucatori.

In aceasta situatie se gasesc jucator precum Stealino Filip, Alex Chipciu, Alexandru Maxim sau chiar golgeterul Ligii 1, Ioan Hora.

Iordanescu s-a plans la conferinta de presa ca jucatorii nu au avut timp sa se refaca mental dupa sezonul solicitant si ca timpul de acomodare a fost unul scurt.

Vom vedea in partida cu Congo care este nivelul de concentrare al tricolorilor si cum pun acestia in practica zilele de acumulare la antrenamentele fizice de la Saint Vincent.

Selectionerul si-ar fi dorit un adversar din Europa pentru acest prim joc, dar Congo este o echipa mai mult decat interesanta, cu jucatori precum Bakambu, golgeterul lui Villrreal in Liga Europa, sau Jeremy Bokila, mai vechea noastra cunostinta din Liga 1.

Romania nu a mai cunoscut infrangerea in ultimele 16 meciuri, iar sase din ultimele opt partide s-au incheiat la egalitate. Dintre acestea patru au fost fara goluri marcate. Pentru un 0-0 in meciul de miercuri seara programat pe stadionul Giuseppe Sinigaglia din Como cei de la Fortuna acorda o cota de 5.75.

Romania si Congo nu s-au mai intalnit niciodata in partide oficiale din palmaresul FIFA, insa au existat doua intalniri amicale in 1966 si 1967, ambele la Kinshasa. In prima s-au impus gazdele cu 3-2, iar a doua s-a incheiat la egalitate, scor 1-1.

Echipa probabil a Romaniei la amicalul cu Congo: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Filip - Pintilii, Prepelita - Popa, Maxim, Torje - Keseru.



Avancronica Romania-Congo (LIVE, 21:00). Primul amical al tricolorilor inaintea EURO 2016