Echipa Nationala

Piturca explica de ce nu l-a chemat pe Adrian Mutu pentru Ungaria si Turcia

Victor Piturca a anuntat joi ca Adrian Mutu nu va fi chemat pentru meciurile cele mai importante din preliminariile Cupei Mondiale 2014, acolo unde Romania inca tinteste un loc de baraj.

"Adrian Mutu nu va fi convocat pentru partidele cu Ungaria si Turcia. Daca va juca mai bine pe viitor, o sa il chem, dar pentru aceste doua meciuri nu ma bazez pe el. Nu mai am incredere in el ca jucator, ca forta de jucator. A contat si faptul ca vorbit prin presa lucruri pe care nu trebuia sa le vorbeasca. El a fost deranjat ca a fost rezerva la meciul cu Olanda. Mutu cand vine din vacanta are nevoie de 3-4 luni sa-si revina la forma fizica optima", a declarat Victor Piturca.

Insa, se pare ca nu doar forma sportiva a lui Mutu este cea care il opreste pe selectioner sa il cheme. Piturca a admis ca "m-au dernjat aparatiile sale la televizor in care a comentat faptul ca nu a fost chemat la echipa nationala".

Adrian Mutu si Victor Piturca au un conflict de la meciul Romania - Olanda din actualele preliminarii, atunci cand Mutu a fost chemat la Mogosoaia inainte cu doua zie fata de lot, pentru ca apoi sa nu mai fie folosit. Dupa aceea, s-a aflat ca Piti si Mutu au o problema mai veche, de pe vremea cand actualul selectioner se afla intr-o relatie cu balerina Vica Blochina, o femeie curtata in acelasi timp cu buna stiinta si de Briliant. Avansurile de acum 10 ani ale lui Mutu au fost recunoscute de Vica si nu au fost iertate nici acum de Piturca, desi selectionerul nu mai este cu balerina, ba mai mult trebuie sa ii si plateasca pensie alimentara de peste 2.000 de euro pe luna.

In locul lui Mutu va fi chemat Raul Rusescu. Acesta nu a mai fost convocat in lotul lui FC Sevilla, dupa ce a marcat doua goluri in preliminariile Europa League.

Romania joaca doua meciuri vitale in Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale 2014, in care poate prinde barajul daca bate Ungaria pe 6 septembrie si apoi Turcia pe 10 septembrie.



Piturca explica de ce nu l-a chemat pe Adrian Mutu pentru Ungaria si Turcia