Fotbal

Doi francezi lasati cu ochii in soare in Turul Frantei. Froome se pricepe si la sprint

Etapa a 14-a din Turul Frantei (Rodez-Mende, 178.5 km) a adus in prim plan un castigator neasteptat in persoana britanicului Stephen Cummings de la MTB-Qhubeka.

Depasit pe catararea plasata la un kilometru inaintea finalului de francezii Thibaut Pinot si Romain Bardet, rutierul britanic a revenit asupra acestora si i-a depasit cu un sprint furibund.

Cat timp francezii s-au studiat, jucandu-se de-a soarecele si pisica, Cummings si-a vazut de treaba si le-a suflat acestora victoria de etapa. Pinot a venit pe doi si Bardet pe trei, ambii cu imaginea unor pierzatori de cascadorii rasului.

Cei trei oameni de pe podium au facut parte dintr-o evadare masiva de peste 20 de rutieri, evadare care a avut la un moment peste sapte minute inaintea finalului.

Chris Froome, purtatorul tricoului galben, a aratat ca stie sa sprinteze si pe plat, reusind sa-i ia o secunda lui Nairo Quintana.

Alejandro Valverde, cel care s-a chinuit in doua etape montane sa-i ia trei secunde lui Froome, a pierdut acum dintr-un foc patru secunde, in timp ce Alberto Contador a sosit cu 19 secunde intarziere fata de liderul generalului.

Se putea si mai rau din moment ce intarzierea lui Vincenzo Nibali a fost de jumatate de minut.

Aproape de intrarea in ultima saptamana de cursa Froome are un avans de peste trei minute in fata principalilor urmaritori.

1. Froome
2. Quintana +3'10"
3. V. Garderen +3'32"
4. Valverde +4'02"
5. Contador +4'23"

Sagan tot mai verde

Aflat in evadarea zilei, slovacul Peter Sagan a sosit la final al cincilea si a pus mana pe puncte pretioase in lupta cu Andre Greipel pentru tricoul verde.

Diferenta dintre cei doi este acum de 61 de puncte in favoarea omului de la Tinkoff, iar Sagan are mari sanse sa ajunga pentru a 4-a oara consecutiv in verde la Paris. Recordul ii apartine lui Erik Zabel, cu sase astfel de reusite (1996-2002).



Doi francezi lasati cu ochii in soare in Turul Frantei. Froome se pricepe si la sprint