Cupa Romaniei

Steaua evita infrangerea in ultima secunda, 1-1 la Ploiesti

Steaua a remizat cu Petrolul, 1-1, in prima mansa a semifinalelor Cupei Romaniei. Golul egalizator al campioanei a venit la ultima faza a meciului de la unul dintre cei mai slabi oameni de atac, Alexandru Chipciu. Pentru "lupi" a deschis scorul debutantul Mohamed Tchite, la jumatatea primei reprize. Petrolul putea beneficia si de o lovitura de pedeapsa la hentul lui Tosca.

Meciul de pe "Ilie Oana" a debutat cu o intepatura din partea crainicului stadionului, care a desconsiderat Steaua

"Aceasta echipa, FCSB, nu are nici un gol marcat in intreaga sa existeta si joaca primul meci din istorie in deplasare in nocturna".

Fotbalistic, meciul a debutat cu o ocazie importanta de gol la buturile aparate de brazilianul Peterson Pecanha. Tucudean, servit bine de Cristi Tanase, l-a luat la tinta pe portarul gazdelor dintr-o pozitie favorabila de a marca.

Petrolul a raspuns prin Victoras Astafei, in minutul 11, ca mai apoi sa deschida scorul prin Tchite (22). Debutantul Tchite a deschis scorul pe Ilie Oana, in fata a 8000 de oameni, dupa ce a scapat cu usurinta de marcajul lui Cornel Rapa la o faza fixa a "lupilor".

La faza imediat urmatoare, Astafei i-a dat mari emotii lui Arlauskis cu o reluare in plasa laterala.

Prima parte s-a incheiat cu trei actiuni importante de atac ale ros-albstrilor, care puteau restabili egalitatea prin Chipciu (32), Prepelita (34) si Varela (40), dar si cu o faza litigioasa in careul ros-albastrilor. Tosca a jucat mingea cu mana, la o deviere din apropiere a aceluiasi Tchite.

In minutul 50, Steaua a avut multa sansa fiind salvata de stalpul portii la finalizarea in cros a lui Teixeira, angajat in careu de Ciprian Vasilache.

Norocul a tinut insa si cu Petrolul, tinand cont de bara, din minutul 70, a lui Alexandru Chipciu. Fostul jucator al Brasovului nu l-a putut invinge pe Pecanha din cativa metri, la capatul unei faze dezvoltate in flancul drept, cu Rapa asezandu-i mingea pe frunte lui Chipciu.

Golul egalizator a picat la ultima faza, cand Prepelita a centrat in interiorul careului, Tanase a continuat inspirat pana la Chipciu, care a finalizat cu sete din apropiere pentru 1-1.

Petrolul: Pecanha- Alcenat, Geraldo, Ipsa, Fanchone - Satli, Marinescu - Teixeira (Mares 90), Vasilache (Al. Coman 70), Astafei - Tchite (A. Peteleu 69)

Steaua: Arlauskis - Rapa, Papp (Tamas 58), Varela, Tosca - Bourceanu (Neagu 74), Prepelita - Popa, Chipciu, Tanase - Tucudean (Rusescu 46)

Arbitru: Adrian Comanescu (Ramnicu Valcea)

Cartonase galbene: Satli 88/ Papp 20, Bourceanu 73, Neagu 77

Cartonase rosii: -

Stadion: Ilie Oana (Ploiesti)

Spectatori: 8000



Steaua evita infrangerea in ultima secunda, 1-1 la Ploiesti