Cupa Romaniei

Steaua este ultima echipa calificata in optimile Cupei Romaniei

Steaua a eliminat Berceniul din Cupa Romaniei cu ajutorul rezervelor, scor 3-0, la capatul unui meci in care ros-albastrii au suferit in prima repriza si o buna parte din actul secund. Eliminarea lui Etienne, din minutul 71, a cantarit enorm. Gabi Iancu a profitat de eroarea portarului Andreescu si a reluat in poarta goala. Spre final, Iancu a mai inscris de doua ori creand impresia ca ros-albastrii au avut o misiune facila in fata echipei antrenate de dinamovistul Marin Dragnea. S-au mai calficat in optimi echipele Pandurii Targu Jiu, Otelul Galati, CFR Suceava, CSMS Iasi, ASA Targu Mures, Rapid Bucuresti, CFR Cluj, FC Brasov, Ceahlaul Piatra Neamt, Petrolul Ploiesti, Dinamo Bucuresti, CS Universitatea Craiova, FC Viitorul, Universitatea Cluj si Dacia Mioveni.

Cu gandul la derbiul din campionat de la sfarsitul saptamanii, impotriva Astrei Giurgiu, Costel Gilca a recurs la o formula experimentala, in care Raul Rusescu a indeplinit rolul de varf impins.

Stelistii nu au intrat foarte bine in meci, trezindu-se undeva pe la jumatatea primei reprize cu masivul atacant Alexandru Marin batand la poarta lui Cojocaru. Tosca a gresit in banda stanga a apararii, iar Marin a trimis alaturi din pozitie favorabila.

In minutul 31, Tosca si-a luat revansa cu ajutorul unei centrari superbe prin spatele fundasilor Berceniului. Stanciu a aparut bine in 6 metri, insa continuarea a lasat de dorit. Luchin a urmarit balonul deviat de Stanciu si a reluat defectuos din cadere.

Cu cinci minute inainte de pauza, Patrascu a fortat vinclul cu o executie in cros din marginea careului.

La cinci minute de la reluarea jocului, Rodrigo Etienne a rezolvat o faza delicata in gura portii. Valceanu a centrat periculos la firul ierbii, iar Etienne a blocat din fata unui stelist.

Din faza fixa, Cioranu putea modifica tabela cu o lovitura de cap din apropiere la centrarea experimentatului Nicu Epaminonda.

Iancu nu a fost mai norocos, in minutul 66. Rusescu, cu o clasa peste ceilalti jucatori, a deviat superb pentru Iancu, care a luat la tinta transversala portii lui Andreescu.

Echilibrul numeric s-a rupt cinci minute mai tarziu. Etienne a primit cartonas rosu din partea centralului Marius Avram pentru o intrare intarziata asupra lui Lucian Filip.

Avantajul numeric s-a concretizat imediat dupa tabela, in urma unei gafe a veteranului Andreescu. Rapa a invatat sa centreze intre timp, Andreescu s-a expus inutil respingand in fata, de unde Iancu nu a mai iertat cu poarta goala.

Spre final, Andreescu si-a luat partial revansa in fata autorul golului. Portarul Berceniului a plonjat spectaculos la sutul din 20 de metri al lui Gabi Iancu.

Steaua nu s-a oprit aici si a incheiat meciul en-fanfare, cu alte doua goluri marca Gabi Iancu. In minutul 90, Alex Chipciu, cel mai bun pasator al campioanei, a pasat ideal pentru Iancu, care a trimis in vinclu. Golul trei a venit, de asemenea, pe fondul unui contraatac letal al ros-albstrilor.

BERCENI: Andreescu - Ionescu, Epaminonda, Cioranu, Sandu - Ursu (C. Mihai 86), Patrascu, Rodriguez, R. Alexandru (V. Stefan 78), Ghinea - A. Marin

Rezerve: A. Rat, V. Stefan, R. Iovan, Tatar, Roman, C. Mihai, R. Gheorghe

STEAUA: Cojocaru - Rapa, Luchin, Papp, Tosca - Breeveld (Cl. Keseru 81), Filip (cpt) - Valceanu (Al Chipciu 72), Iancu, Stanciu (I. Neagu 59) - Rusescu.

Rezerve: Nita - Chipciu, Pham-Huy, Sanmartean, Neagu, Keseru, Varela

Arbitru: Marius Avram

Cartonase galbene: Keseru 90+3

Cartonase rosii: Etienne 71

Stadion: Comunal Berceni



Steaua este ultima echipa calificata in optimile Cupei Romaniei