Cupa Romaniei

Steaua a facut cu Dinamo diferenta dintre baieti si barbati

Sapte goluri au dat Steaua si Dinamo in meciul de joi seara, din semifinalele Cupei Romaniei. Steaua invins-o pe Dinamo, scor 5-2, cu o mana de goluri, la capatul unui joc dominat cu autoritate de ros-albastri. Returul Dinamo - Steaua are loc pe 17 aprilie, iar pentru cealalta semifinala, Astra - Petrolul, pe 16 aprilie. 

Inainte de startul propriu-zis al partidei, s-a tinut un moment de reculegere in memoria fostului jucator al lui Dinamo, Augustin Deleanu, care a decedat astazi.

La nici doua minute dupa primul fluier al lui Ovidiu Hategan, centralul a fost nevoit sa opreasca jocul pentru a fi indepartate cele doua fumigene aterizate in careul dinamovist.

In primul sfert de ora s-au inregistrat cate doua suturi in dreptul fiecarei echipe. Pentru Dinamo a dat cu subsemnatul Elton, din lovitura libera (5) si din actiune (15), in timp ce, la Steaua, si-au incercat norocul Lucian Sanmartean si Nicusor Stanciu.

[news-105771]

In minutul 19, Stanciu a incheiat printr-o lovitura de cap in bara transversala o actiune frumoasa a lui Lucian Sanmartean. 

Trei minute mai tarziu, Latovlevici a distantat-o pe Steaua pe tabela de marcaj de pe Arena Nationala cu un sut peste Cristi Balgradean, surprins prea in fata de fundasul lateral al ros-albastrilor. Este al doilea gol spectaculos al lui "Lato", care l-a executat si in partida tur, din campionat, pe goalkeeperul "cainilor".

Dinamo a restabilit egalitatea, in minutul 32, prin golul pustiului minune Dorin Rotariu. Lazar a centrat periculos de pe partea dreapta, Varela a respins pana la Rotariu, care a tras pe sub Tatarusanu din apropiere.

[news-105772]

Steaua a intrat la pauza cu un avantaj considerabil, 4-1, dupa o inexactitate in aparare a "cainilor", care nu au reusit sa evacueze un balon din propriul careu, iar Varela a trimis mingea in plasa cu o reluare spectaculoasa din 8-9 metri (39). 

Tabela s-a modificat din nou, cinci minute mai tarziu, la sutul din afara careului al lui Chipciu, deviat decisiv de capitanul Dragos Grigore.

[news-105744]

In minutele de prelungire ale primei parti, Steaua a punctat pentru 4-1 pe un contraatac de manual, care l-a gasit pe Adi Popa singur cu Balgradean, de aici mai departe pasa in lateral spre Tanase, care a pus latul in poarta ramasa goala.

Repriza secunda a inceput bine pentru formatia oaspete, care a reintrat in calculele calificarii gratie reusitei lui Valentin Lazar, din minutul 53. Fostul jucator al Sportului a profitat de imobilitatea stoperului Florin Gardos si a sutat inspirat pentru 4-2.

[news-105773]

Introdus la pauza, Claudiu Keseru a avut nevoie de trei incercari pentru a marca. In prima faza a tras peste transversala (63), dupa care a fost blocat de Balgradean in situatie de unu la unu, trei minute mai tarziu. In minutul 78, varful Stelei a facut scrum sperantele dinamovistilor, printr-o reluare imparabila din pasa italianului Federico Piovaccari.

STEAUA: Tatarusanu – Varela, Szukala, Gardos, Latovlevici – Pintilii (cpt), Sanmartean – Ad. Popa I (G. Iancu 60), N. Stanciu (Cl. Keseru 46), Tanase – Chipciu (Piovaccari 70)
Antrenor: Laurentiu Reghecampf
Rezerve: Fl. Nita – Prepelita, Pirvulescu, Piovaccari, Keseru, M. Radut, G. Iancu

DINAMO: Balgradean – Rus, Durimel (Ad. Popa 46), D. Grigore (cpt), Grecu – Barboianu, Boubacar, Elton – V. Lazar, Tucudean (Bilinski 54), D. Rotariu
Rezerve: Naumovski – S. Filip, Ad. Popa II, I. Serban, D. Buia, Bilinski, J. Thomas
Antrenor: Flavius Stoican

Arbitri: Ovidiu Hategan, asistenti: Aurel Onita, Vasile Marinescu, aditionali: Dragos Istrate si Marcel Birsan, rezerva: Sebastian Gheorghe. Delegat: Dumitru Mihalache, observator: Cornel Fecioru.

Cartonase galbene: Grigore 76, C-tin Grecu 80

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Nationala

Spectatori: 45.000



Steaua a facut cu Dinamo diferenta dintre baieti si barbati