Cupa Romaniei

Steaua avanseaza cu rezervele in sferturile Cupei

Nicusor Stanciu a semnat calificarea Stelei in sferturile Cupei printr-un gol inscris cu putine momente inainte ca arbitrul sa indice minutele de prelungire. Formatia campioana a evoluat cu multe rezerve in deplasarea de la Iasi si a avut castig de cauza la finalul a 90 de minute mai degraba echilibrate, in care Stanciu a punctat la o faza care anunta nimic, la care gazdele au solicitat fault asupra lui Alexandru Cretu.

Stelistii au intrat pe teren cu banderole albe la maini, in semn de protest la adresa arbitrajului lui Istvan Kovacs, de la sfarsitul saptamanii trecute.

Ros-albastrii au avut prima ocazie la poarta lui Grahovac, in minutul 13, cand Neagu a centrat bine pentru Valceanu, care a trimis cu capul putin pe langa bara din stanga din 7-8 metri.

Zece minute mai tarziu, Nicusor Stanciu a continuat cu o patrundere in centru si sut la mai putin de un metru de poarta sarbului dintre buturile lui CSMS.

Spre finalul primei parti, Alin Tosca a aparut in postura de finalizare, la o urcare frumoasa in atac a lui Gabi Matei. Fundasul lateral al Stelei a tras lamentabil dintr-o pozitie care anunta desprinderea pe tabela.

In prelungiri, Neagu a semnat cea mai mare ocazie a oaspetilor, dupa un sut splendid din lovitura libera scos cu dificultate de Grahovac de la "paianjen".

Valentin Cojocaru a intrat neincalzit dupa pauza, si putin a lipsit sa gafeze in fata lui Ciucur. Al doilea portar al campioanei s-a repliat in timp util si retinut cu mari emotii de langa jucatorul venit de la Pandurii Targu Jiu.

In minutul 77, Cornel Rapa a fost iertat de al doilea cartonas galben. Horatiu Mircea Fesnic a inchis ochii la un fault evident al stelistului. Centralul din Cluj-Napoca s-a rezumat la o simpla lovitura libera.

Cu cinci minute inainte de finalul timpului regulamentar, Narcis Badic, introdus dupa pauza, a pus latul defectuos la ceea ce putea fi golul calificarii Iasului in sferturi.

Lucru valabil si pentru Gabriel Matei, la atacul urmator, cand l-a intins pe Grahovac prin-o reluare cu capul din apropiere. Experimentatul goalkeeper al gazdelor s-a intins cat a putut si a impins meciul in prelungiri.

Lovitura castigatoare a baietilor lui Gilca a venit intr-un moment cum nu se putea mai bun. In minutul 89, Stanciu s-a insurubat in coasta defensivei adverse si nu l-a iertat pe Grahovac, marcand golul calificarii din cativa metri. Iesenii au reclamat fault la Alexandru Cretu.

CSMS Iasi: Grahovac - Voicu, Cretu, Cr. Munteanu (Plamada 33), Tiganasu - Novac, Olah - Ciucur, Wesley, Bole (Badic 80) - Onduku

Steaua: Cojocaru - Rapa, Luchin, Filip (cpt), Tosca - Bourceanu, Breeveld - Matei, Neagu, Stanciu - Valceanu (Macris 83)

Arbitru: Horatiu Mircea Fesnic (Cluj-Napoca)

Cartonase galbene: Novac 73, Plamada 78/ Rapa 14, Luchin 72, Stanciu 81, Neagu 90+1, Tosca 90+3

Cartonase rosii: -

Stadion: Emil Alexandrescu (Iasi)

Spectatori: 7000



Steaua avanseaza cu rezervele in sferturile Cupei