Cupa Romaniei

Steaua termina la egalitate cu Dinamo si isi da intalnire cu Astra in finala Cupei Romaniei

Steaua a acces in finala Cupei Romaniei, de pe 23 mai, dupa ce a terminat 1-1 joi seara cu Dinamo, in semifinale, si a depasit-o cu scorul general de 6-3.  In ultimul act, Steaua va da peste Astra Giurgiu intr-o reeditare a luptei ce se dadea la titlu undeva in luna decembrie. Cristi Tanase a deschis scorul in prima parte, pentru ca Matei sa stabileasca scorul final in minutul 87, cand stelistii erau deja cu gandul la realizarea eventului.

Jocul retur a fost precedat de un moment special creat de galeria dinamovista, urmat de un minut de reculegere in memoria celui care a fost Mitica Neagu. Spectacolul pirotehnic din tribune a intarziat primul fluier al arbitrului Istvan Kovacs cu aproximativ 8 minute.

Prima ocazie a meciului a venit la o faza fixa a Stelei. Sanmartean a centrat de pe partea dreapta, Balgradean a iesit neinspirat, iar Adi Popa a reluat putin alaturi in conditiile in care poarta era parasita de goalkeeperul lui Dinamo.

La mijlocul reprizei, Tanase a recidivat dupa golul inscris in tur. Decarul Stelei l-a executat pe Balgradean cu o executie la coltul lung, imparabila, din pasa lui Alexandru Chipciu.

Festivalul de ocazii al ros-albastrilor a continuat cu executia de mare finete a lui Lucian Sanmartean (26) si sutul din afara careului al lui Parvulescu (32), putin pe langa stalpul din stanga lui Balgradean.

La un sfert de ora de la reluarea jocului, Adi Popa a scapat pe contraatac si a cazut usor in careul advers. Istvan Kovacs nu a cedat insistentelor stelistilor, lasand jocul sa continue.

Intrat de cateva minute pe teren, George Tucudean nu a putut relua cum trebuie mingea centrata de pe partea stanga de Cosmin Matei.

Scorul putea fi mult mai sever, insa Balgradean a rezolvat o situatie de unu la unu cu Mihai Pintilii, in minutul 71.

La poarta opusa, Tatarusanu nu s-a lasat mai prejos. Portarul Stelei a gasit un ultim reflex salvator la sutul din apropiere al lui Bilinski, dupa o actiune rapida a lui Valentin Lazar.

Cu trei minute inainte de final, Cosmin Matei a inghetat tabela de pe Arena Nationala, 1-1, cu o reluare simpla din cativa metri.

Dinamo Bucuresti: Balgradean - L. Rus, Durimel, D. Grigore, Grecu - Barboianu, Boubacar (I. Serban 68), Filip (Bilinski 52) - V. Lazar, C. Matei, Rotariu (Tucudean 61). Antrenor: Flavius Stoican

Steaua Bucuresti: Tatarusanu - Varela (A. Prepelita 54), Szukala, Gardos, Latovlevici - Pintilii, Sanmartean (L. Filip 74) - Ad. Popa, Tanase, Parvulescu (F. Piovaccari 58) - Chipciu. Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Arbitri: Istvan Kovacs, Sebastian Gheorghe si Ovidiu Artene

Cartonase galbene: D. Grigore 29, L. Rus 42, Barboianu 72/ Pintilii 38, Chipciu 45, Szukala 68

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Nationala



Steaua termina la egalitate cu Dinamo si isi da intalnire cu Astra in finala Cupei Romaniei