Cupa Romaniei

Cupa Romaniei: Petrolul elimina ASA Targu Mures, intr-un joc pe goluri, nu pe ocazii ratate

ASA Targu Mures a avut doua bare si un penalty neacordat in meciul de joi seara cu Petrolul, din sferturile de finala ale Cupei Romaniei. Numai ca Zeita Fortuna a fost cu ploiestenii, care au marcat in minutul 88 chiar dupa o faza la care erau sa ia gol si au invins cu 1-0. Petrolul a administrat celor de la ASA prima infrangere din acest sezon pe teren propriu, primind accesul in semifinalele Cupei Romaniei la fotbal alaturi de U Cluj si CFR Cluj.

ASA a inceput meciul cu un sut al lui Gabi Muresan, unul dintre cei mai urati jucatori din Romania, pe langa poarta Petrolului. Avea sa fie doar prima tresarire a gazdelor, care au dominat apoi tot meciul.

Pecanha, portarul de la Petrolul, a trebuit sa il opreasca de doua ori in cinci minute pe Voiculet. Prima oara a respins in corner, a doua oara a trebuit sa iasa la marginea careului pentru a opri un sprint al lui Voiculet, care se putea finaliza cu gol. 

Hora a semnat alta ocazie de gol pentru ASA, un sut bine plasat, pe langa Pecanha, dar si pe langa poarta.

Repriza a doua avea sa fie si mai disputata. Dupa ce Goga (ASA) a preferat un sut egoist desi ii putea pasa decisiv pentru gol lui Enrique, tot el a obtinut o lovitura libera. Inainte de acea faza, Alcenat atinsese mingea in careul Petrolului cu mana, dupa ce a respins cu capul, insa arbitrul nu a sanctionat cu penalty asa cum se impunea.

A venit lovitura libera, iar Gorobsov a executat impecabil. Mingea s-a dus puternic in sus, iar apoi a inceput sa cada brusc spre gol. Pecanha era batut, insa balonul a lovit transversala. 

ASA a continuat dominarea. Voiculet a sutat foarte frumos de la 25 de metri, iar mingea a lovit din nou bara, in ciuda efortului disperat al lui Pecanha. Faza a venit dupa minute bune de dominare a gazdelor. 

Pecanha a iesit din nou la rampa si a blocat un balon trimis bine in careu spre Enrique, acesta din urma neavand timp sa preia.

Numai ca Petrolul a sutat desteptarea. Introdus nou pe teren, Astafei a aratat ca Petrolul are inca resurse neexploatate. Pe contraatac, el a sustat din unghi pe langa poarta. Faza le-a destabilziat pe gazde. In minutul 88, la o actiune prelungita de atac a ploiestenilor, Albin a trimis cu piciorul stang imparabil, de la noua metri de poarta, din unghi. Stancioiu s-a trezit solicitat cu adevarat pentru prima oara in meci si a cedat, mingea a intrat in plasa.

In ciuda efortului de egalare, ASA nu a mai avut vreo ocazie pana la final de meci si a fost eliminata dupa ce a dominat copios partida. Insa, Petrolul a jucat pana la final. Si a jucat pe goluri, nu pe ocazii ratate. 

Echipe: 

ASA Targu Mures:
Stancioiu - Feussi, Bejan, Constantin, Sepsi - Muresan, Gorobsov - Goga, Voiculet, Hora - Henrique
Rezerve: Viciu, Velayos, Bumba, Morais, Axente, Balaur, Martins

Petrolul: 
Pecanha - Alcenat, Ipsa, Satli, Beta - De Lucas, Filip - Nepomuceno, Albin, Teixeira - Tamuz
Rezerve: Corbea, Peteleu, Mustivar, Astafei, Pastorini, Nkoyi, Mares



Cupa Romaniei: Petrolul elimina ASA Targu Mures, intr-un joc pe goluri, nu pe ocazii ratate