Cupa Romaniei

Draghia trimite Rapidul in optimile Cupei Romaniei

Rapid a eliminat Botosaniul din 16-imile Cupei Romaniei, scor 5-4, dupa executarea loviturilor de departajare. Virgil Draghia, portarul giulestenilor, si-a ajutat echipa sa mearga in prelungiri printr-o serie de parade incredibile, pentru ca mai apoi, la penaltiuri, sa scoata in fata lui Ianc si sa ii ofere lui Nicolae Vasile posibilitatea de a califica echipa in optimile Cupei. 

La doar cateva secunde de primul fluier al centralului Florin Miron, Ivanovici a curentat bara transversala a portii lui Draghia cu un sut puternic din afara careului.

Paul Batin a continuat forcingul botosanenilor, in minutul 14, cand a pus latul peste poarta, din 8 metri, la capatul unei faze fixe.

Giulestenii s-au trezit spre finalul primei reprize, cand Ciolacu i-a stricat o minge lui Florin Iacob, care venea din linia a doua pentru a relua cu capul din apropiere. Imediat dupa, Daniel Lung a ratat incredibil din 6 metri, dupa un corner executat de Cojocnean de pe partea dreapta.

Partea secunda a inceput identic cu prima, in conditiile in care Batin nu a putut sa il invinga pe Draghia in situatia de unu la unu. Varful Botosaniului a trimis moale spre poarta, iar Russel a trecut milimetric pe langa o reluare decisiva din 2-3 metri.

In minutul 68, Batin a scapat din nou spre poarta lui Draghia, de aceasta data in pozitie perpendiculara, insa a fost deposedat in ultimul moment de goalkeeperul Rapidului.

La poarta opusa, Ciolacu a deviat din apropiere o minge centrata bine de Alexandru Dan din flancul stang, insuficient insa pentru a-l surprinde pe Lazar, care a inchis excelent coltul scurt.

Spre finalul timpului regulamentar, fanii Rapidului au inceput sa scandeze "DEMISIA, DEMISIA" cu trimitere directa la antrenorul Ionel Ganea. In schimb, numele capitanului Draghia a fost scandat la scena deschisa.

Draghia si-a salvat echipa inca o data, in minutul 85, cand a deviat sutul din interiorul careului al lui Russel. Faza a continuat, iar Bus a evitat dezastrul, respingand cu capul de pe linia portii.

Meciul a mers in prelungiri, acolo unde Paul Batin a reluat cu capul milimetric pe langa stalpul din dreapta lui Draghia, la o centrare venita de pe stanga (104).

Rand pe rand, Fulop, Ngadeu, Bordeanu si Browne, respectiv Coman, Iacob, Bus si Tinc au inscris de la punctul cu var. Ianc a ratat cea de-a noua lovitura, iar Nicolae Vasile a transformat cu siguranta penaltiul decisiv pentru calificarea Rapidului in urmatoarea faza a competitiei.

FC RAPID: Draghia - Savin (Iacob 6), Tinc, Lung, Nicolae Vasile - Sandulescu, Alex Dan - Coman, Cojocnean, Martin (L. Bus 56) - Ciolacu (Miliceanu 72)

FC BOTOSANI: Lazar - Homei, Ngadeu, Oltean, Acsinte - Vasvari (Fulop 65), Bordeanu, Codoban (Ianc 46) - Russel, Ivanovici (Browne 95), Batin

Arbitru: Florin Miron

Cartonase galbene: Sandulescu 47, Coman 58, Tinc 76, Miliceanu 81

Cartonase rosii: -

Stadion: Valentin Stanescu



Draghia trimite Rapidul in optimile Cupei Romaniei