Cupa Romaniei

Dinamo in finala Cupei Romaniei dupa 2-2 cu Steaua in deplasare

Dinamo este prima finalista a Cupei Romaniei in urma rezultatului de egalitate, 2-2, obtinut in deplasare cu Steaua pe Arena Nationala. Un meci disputat si tensionat cu un eliminat in tabara gazdelor, Alexandru Bourceanu in minutul 43.

O eliminare care s-a produs la scorul de 1-0 pentru Steaua, dupa ce Enache marcase primul gol in tricoul ros-albastru. Bourceanu l-a lovit cu cotul in gat pe Gnohere si intr-o prima faza primise doar cartonasul galben din partea centralului Cristi Balaj. Dupa ce a vazut ca atacantul dinamovist a ramas intins pe teren, Balaj a revenit asupra deciziei si i-a acordat rosu direct lui Bourceanu.

Dinamo a dominat jocul in superioritate numerica si Ekeng a egalat in minutul 52 cu un sut formidabil de la peste 30 de metri.

Reactia Stelei a venit imediat dupa numai un minut prin Chipciu, jucator care a marcat cu un sut din cadere primul sau gol din ultima jumatatea de an.

Golul calificarii dinamoviste a fost reusit de Pulijc in urma unei faze fixe de la coltul terenul. Marc a trimis mai intai in bara, Filip n-a reusit sa respinga, Cojocaru a respins in fata sutul lui Essombe si Pulijc a impins mingea in poarta din sase metri.

Cu un jucator mai putin pe teren si cu antrenorul Laurentiu Reghecampf trimis in tribuna inca de la pauza, Steaua n-a mai avut forta de a reactiona si la final Dinamo a savurat gustul dulce al calificarii.

Prima repriza dominata de Steaua

Steaua s-a instalat in jumatatea lui Dinamo inca din debutul meciului si a parut ca echipa lui Mircea Rednic si-a asumat jocul defensiv. Enache a deschis scorul in minutul 15 cu un sut la coltul scurt din pasa lui Stanciu. Faza a pornit de la pasa lui Kharja pentru Chipciu, de la acesta a ajuns la Stanciu si decarul Stelei a pasat decisiv pentru urcarea lui Enache in spatele apararii dinamoviste.

Minutul 26 a fost unul important pentru balanta rezultatului final, Chipciu ratand singur cu portarul Cerniauskas la o pasa decisiva din partea lui Bourceanu. Acelasi jucator a blocat in minutul 43 un contraatac dinamovist cu Gnohere in prim plan si a fost eliminat. Anterior acestei faze Momcilovic cazuse in careul advers si stelistii au solicitat penalty.

"Ok, nu dai penalty, dar macar ii dai galben pentru simulare", a spus Reghecampf dupa meci despre aceasta faza care a dus la eliminarea lui Bourceanu.

Dinamo calare pe Steaua

Cu un jucator in plus pe teren Dinamo a controlat partea secunda in fata unei echipe care s-a baricadat in fata propriului careu cu Filip intrat in locul lui Marica la pauza.

Ekeng, titular prin natura imprejurarilor dupa cum avea sa recunoasca si Rednic dupa meci, a prins sutul vietii in minutul 52 si l-a invins pe un Cojocaru ramas spectator.

Reghecampf a mutat inspirat prin Popa in locul lui Stanciu si noul intrat a creat faza de la golul de 2-1 marcat de Chipciu. Dinamo a reclamat un fault comis de Popa asupra lui Corbu la urcarea in careu finalizata cu sut pe poarta. Cerniauskas a respins in fata si Chipciu s-a descatusat marcand primul sau gol dupa jumatate de an.

N-a fost suficient pentru Steaua pentru a obtine calificarea in finala, iar Dinamo a dat lovitura cu un sfert de ora inaintea finalului prin Pulijc in urma unui corner.

Steaua s-a apropiat tot mai rar de poarta adversa, iar intrarea lui Tade va ramane consemnata doar in caseta tehnica pentru amatorii de statistica.



Dinamo in finala Cupei Romaniei dupa 2-2 cu Steaua in deplasare