Cupa Romaniei

Cupa Romaniei: Avancronica finalei Dinamo-CFR Cluj (LIVE, 21:30)

Pentru Dinamo si CFR Cluj meciul de marti are o miza uriasa prin prisma trofeului pus in joc, unul ravnit de ambele echipe implicate. Meciul va fi live text pe onlinesport.ro

Incheierea sezonului competitional cu un trofeu ar reprezenta atingerea obiectivului in ambele tabere, chiar daca niciuna dintre echipe nu are dreptul de a reprezenta Romania in cupele europene din cauza problemelor financiare din ultimii ani.

Dinamo joaca aceasta finala dupa tragedia lui Patrick Ekeng, jucator care si-a pierdut viata in urma unui stop cardio-respirator in timpul meciului cu Viitorul din ultima etapa a sezonului in playoff.

Ramane de vazut in ce masura jucatorii pregatiti de Mircea Rednic au trecut peste socul mortii lui Ekeng, fotbalist in memoria caruia va fi acordata o cupa speciala din partea Federatiei Romane de Fotbal.

“Suntem inaintea ultimului meci si cel mai important din acest sezon. Nu ne-a fost usor sa trecem peste acest moment si ne antrenam asa cum putem. Trebuie sa facem ceva ca Patrick sa ramana in amintirea tuturor, desi nu-l mai putem aduce inapoi”, a spus Rednic.

Fortuna: Pariuri Dinamo-CFR Cluj (vedeti aici toate cotele)

1

X

2

2.4

3.1

2.9

Finala Cupei Romaniei ar fi trebuit sa se dispute pe 10 mai, adica la patru zile dupa tragedia petrecuta in Stefan cel Mare, insa FRF a reprogramat partida o saptamana mai tarziu. Cei de la Dinamo ar fi vrut sa nu mai joace deloc acest meci.

“Asta ne-am dorit de la inceput, dar trebuie sa jucam daca Federatia a decis sa jucam acest meci. Vrem sa-i daruim noi aceasta Cupa lui Ekeng si nu CFR Cluj”, a mai spus Rednic, tehnician care mai are contract cu Dinamo pana pe 30 iunie si care se afla in negocieri cu Ionut Negoita, patronul lui Dinamo, pentru o eventuala prelungire.

De cealalta parte, Antonio Conceicao este sceptic in legatura cu capacitatea jucatorilor de la Dinamo de a se concentra asupra finalei Cupei Romaniei dupa socul prin care au trecut in ultimele zile.

[news-119199]

Echipele probabile

DINAMO: Cerniauskas – Hanca, Pulijc, Mevlja, Filip – Anton, Bicfalvi – Rotariu, Palic, Romario – Gnohere.

CFR Cluj: Marc – Tiago Lopes, Larie, Goian, Camora – Gomelt, Petrucci, Ruiz – Jakolis, Bud, Nouvier.

In acest sezon competitional, Dinamo si CFR Cluj s-au intalnit de trei ori impartindu-si victoriile. Mai intai CFR Cluj a castigat in Stefan cel Mare cu 2-0 in etapa a 10-a a sezonului regulat, dupa care Dinamo s-a impus cu acelasi scor pe teren propriu in Cupa Ligii, pentru ca in decembrie, etapa a 23-a, cele doua sa remizeze scor 1-1 in Gruia.

Va fi a doua finala intre cele doua echipe dupa Supercupa disputata pe 14 iulie 2012, cand Dinamo s-a impus cu 6-4 in urma executarii loviturilor de la 11 metri. A fost 1-1 dupa 90 de minute si 2-2 la finalul prelungirilor.

Dinamo n-a mai castigat de cinci meciuri, mai precis de o luna, de la 1-0 pe teren propriu cu ASA Tg.Mures in campionat. De atunci si pana la finala cu CFR Cluj “cainii” au inregistrat trei egaluri si o infrangere.

CFR Cluj are patru victorii, un egal si o infrangere in ultima luna, iar echipa din Gruia ocupa locul doi in clasamentul din playout la egalitate cu CSU Craiova si in urma celor de la CSMS Iasi.

Finala Cupei Romaniei este arbitrata de Ovidiu Hategan, centralul care va oficia si la turneul final EURO 2016.



Cupa Romaniei: Avancronica finalei Dinamo-CFR Cluj (LIVE, 21:30)