Cupa Romaniei

CSU Craiova continua in Cupa, dupa 2-1 cu Viitorul

CSU Craiova a uitat sa piarda sub comanda duo-ului format din Sorin Cirtu si Emil Sandoi, calificandu-se in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, miercuri, in detrimentul Viitorului condus de Gheorghe Hagi. Alexandru Baluta a inscris impotriva fostei sale echipe, in timp ce Ianis Hagi, prezent pe banca de rezerve, nu a primit nici macar un minut din partea tatalului sau. Bogdan Tiru a impins jocul in prelungiri la una din ultimele faze. Spectacolul din teren a fost umbrit de accidentarea grava a lui Nicusor Bancu. CSU Craiova-Viitorul 2-1 (1-1 la finalul timpului regulamentar), penultimul meci disputat pe "Ion Oblemenco" inainte de inceperea lucrarilor de demolare.

Startul mai bun de meci al oltenilor putea fi concretizat de Viorel Ferfelea, in minutul 12, cand mijlocasul ofensiv al gazdelor l-a intins pe Balauru cu un sut frumos din afara careului, la firul ierbii.

Cinci minute mai tarziu, Neacsa, scapat singur cu Balgradean, a fost incapabil sa trimita decisiv, fara preluare, din zona punctului de la 11 metri.

In minutul 37, Cristian Daminuta nu a reusit sa il surprinda pe Balgradean cu un sut in forta de la distanta. Portarul gazdelor a ramas pe centrul portii si a retinut in doi timpi in fata lui Markus, venit pe respingere.

Imediat dupa reluarea jocului, Curelea a trecut pe langa deschiderea scorului. Varful lui CSU a fost blocat in ultimul moment de Balauru cu o parada fantastica.

La urmatorul atac, Alexandru Baluta nu a avut mila fata de fosta sa echipa, intepand mingea in plasa din apropiere, la capatul unui concurs de erori ale fundasilor adversi.

Pustii lui Hagi au fost numarati in picioare de gazde, in minutul 56, cand Bancu a ratat desprinderea la doua goluri in situatie de unu la unu cu Balauru.

Cu douazeci de minute inainte de final, Baluta a fortat dubla cu un sut din alergare prin care l-a gasit la coltul scurt pe Balauru.

Viitorul a incheiat jocul cu un om mai putin, dupa ce Putanu a incasat al doilea avertisment pentru un fault la mijlocul terenului (80).

Viitorul a egalat nesperat, in minutul 90+2, cand Tiru a convertit in gol centrarea exacta de pe partea dreapta primita de la macedoneanul Boban Nikolov.

Prima repriza de prelungiri a fost marcata de accidentarea horror a lui Bancu, faultat extrem de dur de Alin Seroni. Jucatorul Craiovei si-a rupt piciorul si a fost scos cu ambulanta de pe teren. 

In urma acestui incident, gazdele au ramas in inferioritatea numerica, deoarece epuizasera modificarile, iar Viitorul cu doi oameni in minus. Seroni a fost eliminat pentru cumul de cartonase, in conditiile in care intrarea sa trebuia sanctionata direct cu "rosu".

CSU a fost singura echipa care a contat in prelungiri, fiind rasplatita in a doua repriza, cand Mateiu a punctat decisiv pentru 2-1 cu un sut din 6 metri. In zadar au reclamat ilfovenii un fault in atac.

CS Universitatea Craiova: Balgradean – Achim, Acka (Avramia 46), Frasinescu, Vatajelu -  Bancu, Brandan - Mateiu, Baluta (Carstea 73), Ferfelea (Bawab 70) - Curelea 
Rezerve: Straton, Avramia, Tarnacop, Plesan, Nuno Rocha, Bawab, Carstea 
Antrenori: Emil Sandoi, Sorin Cartu

Viitorul Voluntari: Balauru – Putanu, Pana (Hodorogea 64), Taru, Marin - Markus (Cioabla 72), Daminuta - Nikolov, Seroni, Neacsa - Carstocea (Vina 46)
Rezerve: Arpad, Coman, I. Hagi, Perju, Cioabla, Hodorogea, Vina
Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitru: Florin Miron (Bucuresti)

Cartonase galbene: Brandan 71, Bancu 84, Curelea 116/ Pana 23, Putanu 32, Vina 69, Seroni 76, Nikolov 93

Cartonase rosii: Putanu 80, Seroni 96

Stadion: Ion Oblemenco (Craiova)



CSU Craiova continua in Cupa, dupa 2-1 cu Viitorul