Cupa Romaniei

Dinamo iese din Cupa Romaniei

Echipa fostului dinamovist Claudiu Niculescu a produs o noua surpriza in Cupa Romaniei, dupa eliminarea detinatoarei trofeului, Astra Giurgiu, in faza 16-imilor. CS Mioveni s-a impus la limita in fata lui Dinamo, scor 1-0, si s-a calificat in faza sferturilor de finala gratie golului inscris in prima repriza de brazilianul Roberto Ayza.

Dinamo a fost salvata de Traian Marc in trei randuri, dupa primul sfert de ora de joc. Dragalina l-a incercat pe goalkeeperul "cainilor" cu un sut de la aproximativ 20 de metri, pentru ca mai apoi Ayza sa se izbeasca din nou de blocajul aceluiasi Marc. 

La faza imediat urmatoare, Marc a acordat corner la o lovitura de cap din apropiere.

Mioveniul a deschis scorul in urma unei gafe incredibile in apararea adversa, dupa ce Barboianu si Marc aproape ca s-au dat cap in cap, iar Ayza a stat bine la panda si a speculat momentul (23).

Partea secunda a debutat cu o ocazie importanta in dreptul "cainilor". Kamil Bilinski a trimis in forta de la 25 de metri, insuficient insa pentru a-l surprinde pe Octavian Popescu, care a respins spectaculos de sub transversala.

La mijlocul reprizei, Octavian Popescu s-a remarcat prin doua interventii excelente, la sutul de la distanta al lui Barboianu, continuat cu un "cap" din 6 metri al stoperului Cordos, pe care portarul divizionarei secunde l-a blocat in-extremis.

Argesenii s-au aparat fara greseala pana la finalul jocului, in pofida ofensivei permanente a jucatorilor echipati in alb-rosu.

In prelungiri, tanarul Biceanu si Vintila au trecut pe langa dublarea avantajului, din pozitii extrem de favorabile.

CS Mioveni: Oct. Popescu - Cip. Negoita, Calvin, I. Rada, Ed. Stoica - Al. Rauta (cpt.), Dragalina, Galan - Al. Popa (Biceanu 82), Ayza (V. Mazilu 80), Nila (Vintila 74)
Rezerve: Fl. Croitoru - Bg. Stoica, Nastasie, M. Vintila, V. Mazilu, Biceanu, D. Iancu

FC Dinamo Bucuresti: Marc – Barboianu (cpt), Nedelcearu, Cordos, Grecu – Miranda (V. Lazar 42), Elton – Gavrila (C. Matei 46), D. Rotariu, M. Alexe (I. Serban 80) – Bilinski
Rezerve: Kovacs – Ad. Popa, Boubacar, I. Serban, V. Lazar, C. Matei, Vaduva

Arbitru: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin)

Cartonase galbene: Rauta 5, Nila 20, Ayza 50, Dragalina 72, Galan 73, Popescu 87/ Barboianu 16, Miranda 39, C. Matei 66, Nedelcearu 71

Cartonase rosii: -

Stadion: Complex Nicolae Dobrin (Pitesti)



Dinamo iese din Cupa Romaniei