Cupa Romaniei

Cifre si fapte: Dinamo - CFR Cluj in Cupa Romaniei

Dinamo Bucuresti si CFR Cluj se vor intalni pe 10 mai, de la ora 21:30, in finala Cupei Romaniei, pe Stadionul National. Va fi al patrulea meci direct intre cele doua echipe, in aceasta competitie, unul in care ros-albii pot spera sa obtina prima victorie din istorie contra clujenilor in Cupa. 


Foto: FRF.ro

Dinamo nu a castigat nici un meci contra celor de la Cluj pana acum, in Cupa Romaniei, terminand o data 1-1 in semifinale si de doua ori invinsa cu 2-1 (intr-o semifinala si intr-un sfert de finala). 

Echipa din Bucuresti, castigatoarea a trofeului ultima oara in sezonul 2011/2012, nu a putut marca mai mult de un gol in nici un meci de Cupa cu Clujul. Astfel, doua goluri ar fi o premiera.

CFR, castigatoare a trofeului ultima oara in sezonul 2009/2010, vine la Bucuresti stiind ca Dinamo nu a pierdut niciodata o finala de Cupa pe Stadionul National.

Dinamo a castigat prima Cupa din istorie pe Stadionul National in anul 2012. De atunci, din 2012, au avut loc 4 finale de Cupa pe Arena Nationala. Pe langa Dinamo, au mai castigat Cupa pe acest stadion, in ordine cronologica, Petrolul, Astra si Steaua.

CFR sau, la fel de bine, Dinamo ar putea deveni astfel primele echipe din istorie care sa castige doua trofee de Cupa Romaniei pe Stadionul National.

Scorul intalnirilor directe - 45 in total - intre cele doua echipe, in toate competitiile, este condus de Dinamo cu 19-17. Au mai fost si 9 egaluri. 



Cifre si fapte: Dinamo - CFR Cluj in Cupa Romaniei