Cupa Romaniei

CFR Cluj revine de la 0-2 cu Dinamo si castiga Cupa Romaniei la loviturile de departajare

Revenire fabuloasa pentru CFR Cluj in finala Cupei Romaniei cu Dinamo, dupa ce formatia bucuresteana a condus cu 2-0 dupa primele 45 de minute. Ardelenii au intors scorul in partea secunda si au trimis meciul in prelungiri cu un gol in minutul 89, pentru a se impune cu 5-4 la loviturile de departajare. Dorin Rotariu a ratat singurul penalty din seria de cinci, mai precis fostul portar dinamovist Traian Marc a reusit sa apere.

Dinamo a dominat categoric primele 45 de minute si cele doua goluri marcate pana la pauza au reflectat intocmai raelitatea din teren.

Purtati pe sus de o galerie impresionanta cum ne-am dori sa vedem la fiecare meci pe toate stadioanele din Romania, Dinamo a deschis seria ratarilor in minutul 10, cand Anton a trimis putin pe langa poarta cu un sut din afara careului.

Meciul a fost oprit in minutul 14 pentru un moment de reculegere in memoria lui Patrick Ekeng, un minut emotionant marcat cu aplauze de intregul stadion. "Ai murit purtand culorile alb-rosii, Vei ramane unul dintre ingerii nostri", a fost mesajul suporterilor dinamovisti.

La jumatatea primei reprize centralul Ovidiu Hategan a acordat penalty pentru Dinamo la interventia lui Muresan asupra lui Gnohere, o imprudenta in propriul careu semnalizata de arbitrul aditional Alexandru Tudor.

Gnohere a executat cu un sut pe jos, o executie simpla, iar golul a fost dedicat memoriei lui Ekeng.

Dinamo a continuat sa preseze si in minutul 36, la un corner de pe stanga in directia de atac, Bicfalvi a reluat decisiv cu capul din sase metri si ridicat scorul la 2-0.

Toni Conceicao l-a introdus in debutul partii secunde pe golgeterul Cristian Lopes in locul lui Gomelt si CFR Cluj a pus stapanire pe joc. Dinamo s-a vazut prea devreme invingatoare si elevii lui Mircea Rednic au facut pasul inapoi, miscare tactica dovedita falimentara in economia meciului.

CFR Cluj a revenit rapid in meci cu un gol marcat de Juan Carlos Ruiz in minutul 48, acesta invingandu-l pe Cerniauskas cu un sut din afara careului. Inainte de acest gol Dinamo a ratat o mare sansa de 3-0 prin Gnohere. Scapat singur cu portarul Marc, atacantul francez a intarziat finalizarea si a fost deposedat de Petrucci.

Gol anulat pentru motiv de offside la Gnohere in minutul 55, dupa care Dinamo a tremurat serios la sutul in bara trimis de Camora unsprezece minute mai tarziu.

Formatia din Gruia a egalat in minutul 89 prin Cristian Lopes la o lovitura libera de pe partea dreapta. Un gol la coltul lung care a trimis meciul in prelungiri.

Dinamo a fost echipa mai prezenta in cele doua reprize suplimentare si Lazar a sutat si el in transversala in minutul 117.

S-a ajuns in cele din urma la loviturile de deparjare, unde Marc a aparat lovitura lui Rotariu, ultimul dinamovist de pe lista, dupa care Ruiz a inscris aducand Cupa Romaniei in Gruia.

Dinamo ramane cu 13 Cupei ale Romaniei in palmares (10 finale pierdute): 1964, 1968, 1982, 1984, 1986, 1988, 1990, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2012. CFR Cluj are patru trofee, in 2008, 2009, 2010 si 2016 (au pierdut o finala).



CFR Cluj revine de la 0-2 cu Dinamo si castiga Cupa Romaniei la loviturile de departajare