Cupa Romaniei

CCA reactioneaza fata de golul marsav reusit de CFR Cluj cu Mioveni

Comisia Centrala a Arbitrilor a luat pozitie fata de efervescenta creata in jurul golului de 3-3 marcat de CFR Cluj la partida de Cupa Romaniei cu CS Mioveni.

Cei de la Mioveni au rabufnit la adresa adversarilor de la CFR Cluj acuzandu-i pe acestia de o totala lipsa de fair-play pentru golul marcat la o faza cand argesenii asteptau returnarea unui balon cedat deliberat in afara terenului.

CCA subliniaza insa ca fair play-ul nu este stipulat in litera regulamentului si astfel cei de la CFR Cluj au fost perfect indreptatiti sa joace pe atac acea minge.

Vedeti mai jos comunicatul dat publicitiatii de CCA: 

"Deoarece Legile Jocului reglementeaza in mod explicit doar procedura ce trebuie urmata in cazul jucatorilor accidentati (Legea 5 Arbitrul, Competente si indatoriri - jocul trebuie oprit doar daca un jucator este accidentat grav), UEFA a stabilit si a comunicat prin Ghidul Practic cu instructiuni suplimentare pentru arbitri si observatori de arbitri, urmatoarele:

"In situatia in care considera ca un jucator este grav accidentat, <arbitrul trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru oprirea jocului, iar jucatorii nu trebuie sa fie incurajati sa trimita mingea in afara terenului de joc. Jucatorii care trimit mingea in afara terenului de joc nu trebuie sa se astepte ca mingea sa le fie returnata de catre jucatorii echipei adverse la reluarea jocului>.

"Avand in vedere cele de mai sus, arbitrul nu avea temei regulamentar pentru oprirea jocului, pentru a sanctiona tehnic si/sau disciplinar jucatorul/ i implicati in aceasta situatie. Respectarea si aplicarea Fair Play-ului este la discretia jucatorilor si nu a arbitrilor".



CCA reactioneaza fata de golul marsav reusit de CFR Cluj cu Mioveni