Cupa Mondiala de Fotbal

Gol la 8,1 secunde: Este cel mai rapid marcat vreodata?

Belgianul Christian Benteke a marcat un gol dupa 8,1 secunde, pentru Belgia, in preliminariile Cupei Mondiale 2018. Dar este acesta cel mai rapid gol inscris vreodata in fotbal?

Christian Benteke a marcat dupa doar 8,1, contra Gibrlatarului, mai rapid decat Usain Bolt alearga suta de metri.

Golul sau a fost mai rapid cu 0,2 secunde fata de recordul anterior mentionat de FIFA, stabilit de jucatorul din San Marino, Davide Gualtieri, care a marcat contra Angliei in anul 1993. Desi a incasat acel gol, Anglia a castigat cu 7-1. 

Cel mai rapid gol din istoria Cupei Mondiale este cel inscris de turcul Hakan Sukur, dupa 10,89 secunde, la turneul final din 2002, in finala mica jucata contra Coreei de Sud. Romania ocupa locul 10 in clasamentul celor mai rapide goluri de la Cupa Mondiala, prin reusita lui Adalbert Desu din anul 1930.

Cel mai rapd gol de la Jocurile Olimpice a fost marcat de Neymar, in secunda a 14,1, contra Honduras, la Rio 2016.

Nici unul nu il bate astfel pe  Benteke la nivel de echipa nationala, insa la cluburi Paolo Poggi de la Piacenza a inscris exact ca atacantul belgian, in secunda 8,1 a unul meci cu  Fiorentina din sezonul 2001/2002 al Serie A.

Fostul atacant de la Bayern Munchen, Roy Makaay, detine recordul celui mai rapid gol inscris in Liga Campionilor, la secunda 10,12, in poarta lui Iker Casillas, in 2007.

Golul cel mai rapid din Europa League a fost inscris in anul 2016 de  Jan Sykora de la echipa ceha Liberec, la secunda 10,69 contra echipei azere Qarabag.

Astfel, Benteke ar ramane cel mai rapid din fotbal, intr-un meci din cadrul unei competitii.

Daca s-ar include insa si meciurile amicale, recordul belgianului ar cadea. Fostul atacant german Lukas Podolski ar fi inscris intr-un meci amical contra  Ecuadorului din 2013 dupa doar 6 secunde.



Gol la 8,1 secunde: Este cel mai rapid marcat vreodata?