Cupa Mondiala 2014

Uruguay elimina Italia, final incredibil cu Buffon, gest "a la Tyson" al lui Suarez

Uruguay a eliminat marti seara Italia si s-a calificat in optimile de finala ale Cupei Mondiale. Italienii aveau nevoie de un egal, insa sud-americanii i-au invins cu 1-0. A fost un meci nebun, mai ales dupa marcarea golului. Suarez l-a muscat de umar pe un italian, iar Italia a presat pe final cu Buffon in atac, desi Uruguayul avea posesia.
UTILE CM 2014: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Uruguay va intalni in optimile de finala echipa Columbiei, cea care in urma cu 20 de ani suferea un asasinat in urma eliminarii de la Cupa Mondiala din SUA.

Italia - Uruguay a fost un meci nebun. Prima repriza a fost una dura, neinteresanta, fara vreo ocazie de gol. Iadul s-a dezlantuit insa in partea secunda.

Daca in prima parte italienii se intindeau pe gazon cu fiecare ocazie, ca sa traga de timp, finalul avea sa ii gaseasca atacand si intr-un picior. Cam acesta a fost contrastul.

Imediat dupa pauza, Cavanni a fost tinut in careu clar de Bonucci, insa nu s-a acordat penalty pentru Uruguay.

Balotelli nu a facut nimic, in afara sa intre in clinciuri cu uruguayenii. A incasat un cartonas galben in prima parte, iar la pauza a fost oprit pe banca.

Insa, de ceea ce s-a temut antrenorul Italiei, sa ramana in zece, s-a intamplat. In minutul 55, Marchisio a fost eliminat dupa o talpa. Lovitura a fost clara, dar nu a fost una dura, se putea acorda doar cartonas galben. O eliminare cam usoara, dar Mondialul este in America de Sud, un continent care a strans multe frustrari similare in Europa. Acum de ce nu si-ar lua revansa?

De la acea eliminare, lucrurile s-au precipitat geometric. Minutul 63 a adus prima si cea mai mare ocazie de gol. Buffon a respins cu un ultim reflex un sut al lui Suarez.

Suarez a fost autorul unui gest demn de Mike Tyson. L-a muscat de umar pe Chiellini, dupa o prima muscatura incercand sa mai capseze o data! Italianul nu s-a mai lasat muscat a doua oara si a incercat sa se intoarca in timp ce i-a aplicat un cot in gura lui Suarez! Arbitrul nu a vazut nimic, nu s-a acordat nici un cartonas.

Ambii jucatori s-au aruncat pe jos, Chiellini tinandu-se de umar, iar Suarez controlandu-si repetat dintii din fata. Apasati aici pentru imaginea mare.

La nici un minut dupa acest episod, Uruguayul a deschis scorul. Cap al lui Godin, dupa un corner, iar Buffon era batut. Era minutul 78.

Au urmat momente de presiune a Italiei, de care Uruguay s-a aparat aproape exemplar. La finalul celor cinci minute de prelungire, Buffon a urcat in jumatatea uruguayana si a ramas acolo aproape un minut, pana la fluierul final, cu toate ca posesia a ajuns si la sud-americani, iar poarta Italiei era goala.

Italia nu a reusit sa marcheze golul egalarii, desi spre final a avut un corner si doua lovituri libere, iar Uruguayl merge in optimile de finala.



Uruguay elimina Italia, final incredibil cu Buffon, gest "a la Tyson" al lui Suarez