Cupa Mondiala 2014

Uruguay-Anglia 2-1, englezii au sanse pur matematice sa mearga mai departe!

Uruguay s-a impus, scor 2-1, in derbiul Grupei D, cu Anglia, la capatul unui meci in care Luis Suarez a revenit cu o dubla, iar Wayne Rooney, in minutul 76, a restabilit egalitatea gratie reusitei care a venit dupa mai bine de 760 de minute fara gol inscris la Cupa Mondiala. Cu doua infrangeri din tot atatea partide disputate, doar matematica o ajuta pe Anglia sa nu fie eliminata inca de pe acum de la CM 2014.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Meciul putea incepe cu o gafa monumentala din partea goalkeeperului Muslera, care a retinut cu mari emotii, in doi timpi, din fata lui Sturridge, la o faza care nu anunta pericol la poarta Uruguay-ului.

Caceres a expediat primul sut la poarta lui Joe Hart, care a intervenit prompt de la coltul scurt, cu pretul unei lovituri de colt.

Rooney, din lovitura libera, a trecut pe langa deschiderea scorului cu un sut din lovitura libera care a trecut la o palma de stalpul din dreapta lui Muslera, inghetat pe linia portii (10).

Cinci minute mai tarziu, Cristian Rodriguez a aparut la finalizare cu un cros frumos de la limita careului, la fel de aproape de tinta. Daca se lasa putin mai mult pe minge, crosul lui Rodriguez se izbea de plasa portii lui Hart si am fi vorbit despre unul dintre cele mai frumoase goluri de la acest Mondial.

Nici Cavani nu a fost mai precis, in minutul 27, la o schema cu Suarez, care l-a servit pe Cavani la 11 metri, pe jos, iar varful Uruguay-ului a reluat din prima, foarte aproape de vinclu.

In minutul 29, Carlos Velasco Carballo nu a dorit sa rupa echilibrul numeric, desi capitanul Godin a comis un fault sanctionabil cu cartonas galben, al doilea pentru stoperul reprezentativei sud-americane.

Rooney a tintit transversala din cativa metri cu o lovitura de cap care a agitat bara lui Muslera, care asista neputincios la faza fixa a britanicilor.

Scorul pauzei, 1-0 in favoarea Uruguay-ului, a fost stabilit de Luis Suarez, in minutul 39, cu o lovitura de cap de pe 6 metri din pasa lui Edinson Cavani. Totul a venit in urma unui contraatac fulger initiat de autorul golului.

In startul partii secunde, Joe Hart a fost solicitat la doua faze consumate in primele minute. Initial, Luis Suarez a trimis direct pe poarta de la coltul terenului, continuat de Cavani, care a trecut pe langa desprindere intr-o situatie de unu la unu cu portarul Angliei.

Rooney l-a luat la tinta pe Muslera, in minutul 54, la o actiune periculoasa de atac a "albilor". Muslera a blocat sutul din apropiere al jucatorului lui Manchester United.

De 760 de minute a avut nevoie Rooney pentru a inscrie din nou la Cupa Mondiala. Cu un sfert de ora inainte de final, "Capcaunul" a restabilit egalitatea din apropiere dupa o pasa a lui Johnson.

Cu cinci minute inainte de final, Luis Suarez s-a infiltrat din nou in coasta apararii englezilor, aducand golul victoriei printr-un sut violent la coltul lung, de 2-1.

Anglia: Hart - Johnson, Jagielka, Cahill, Baines - Henderson (Lambert 86), Gerrard - Sterling (Barkley 64), Rooney, Sturridge - Welbeck (Lallana 71)

Uruguay: Muslera - Pereira, Godin, Gimenez, Caceres - Lodeiro (Stuani 67), Arevalo Rios, Gonzalez (Fucile 79), Rodriguez - Cavani, Suarez (Coates 89)

Arbitru: Carlos VELASCO CARBALLO

Cartonase galbene: Godin 9/ Gerrard 68

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Corinthians (Sao Paulo)



Uruguay-Anglia 2-1, englezii au sanse pur matematice sa mearga mai departe!