Cupa Mondiala 2014

Uite asa se bate Grecia

Columbia a trecut la pas de Grecia, scor 3-0, in primul meci al Grupei C, printr-un gol inscris rapid Pablo Armero. Teofilo Gutierrez a dublat avantajul sud-americanilor, iar James Rodriguez si-a incununat prestatia cu un gol inscris in minutele de prelungiri. Nationala Greciei s-a prezentat execrabil, facand si mai greu de digerat momentul in care elenii au lasat nationala lui Piturca acasa, in barajul de trista amintire disputat in aceasta primavara. Numai ca grecii pot avansa chiar si asa, avand o grupa usoara.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Columbienii au avut un start mai curajos de meci, concretizat in minutul 5, dupa ce Pablo Armero a reusit sa il invinga pe Karnezis cu un sut din zona punctului cu var, la capatul unei faze in care Holebas a fost depasit cu usurinta in flanc de Cuadrado.

Doua minute mai tarziu, Kone a trecut pe langa ceea ce ar fi fost o egalare rapida. Sutul acestuia, din interiorul careului, a trecut putin alaturi de stalpul din stanga lui Ospina.

Fara sa aiba solutii pe faza de atac, grecii au semanat pericol in preajma portii columbiene gratie unei lovituri libere. In minutul 28, Holebas a centrat in marginea careului mic, iar Torosidis a reluat alaturi cu capul.

Samaras nu a gasit finalizarea castigatoare in urma patrunderi personale in careul advers (32). 

Spre finalul primei reprize, la poarta opusa, Rodriguez nu a reusit sa cadreze de pe 6 metri la un atac prelungit al sud-americanilor.

Kone a pus capat primului act cu un sut in forta de la 25 de metri, respins in corner de Ospina, care a impins bine in picioare, oferindu-le fotoreporterilor prezenti la meci materie prima printr-o parada spectaculoasa.

Columbienii si-au dublat avantajul, in minutul 58, cand Gutierrez a punctat din apropiere, fara adversar. Aguilar a prelungit ideal o minge centrata de la coltul terenului, iar Gutierrez a avut de indeplinit o simpla formalitate.

Peste alte cinci minute, Gekas a ratat incredibil, de pe 6 metri. Lovitura de cap a grecului, cu poarta goala, s-a intersectat cu bara transversala, iar scorul a ramas neschimbat.

Cu cinci minute inainte de final, Samaras a expediat un sut ce a ocolit de putin buturile lui Ospina.

Golul a picat din nou la poarta lui Karnezis, columbienii terminand en-fanfare primul meci de la Cupa Mondiala dupa golul inscris de Rodriguez la o actiune superba de atac.

Columbia: Ospina - Zuniga, Yepes, Zapata, Armero (Arias 74) - Cuadrado, Aguilar (Mejia 69), Ibarbo, Sanchez, J. Rodriguez - Gutierrez (J. Martinez 76)

Grecia: Karnezis - Torosidis, Sokratis, Manolas, Holebas - Kone (Karagounis 78), Katsouranis, Maniatis - Salpingidis (Fetfatzidis 57), Samaras, Gekas (Mitroglou 64)

Arbitru: Mark Geiger (SUA)

Cartonase galbene: Sanchez 26/ Sokratis 53, Salpingidis 55

Cartonase rosii: -

Stadion: Mineirao



Uite asa se bate Grecia