Cupa Mondiala 2014

Spania paraseste Cupa Mondiala cu Australia de brat

Campioana mondiala Spania a fost eliminata miercuri seara de la Cupa Mondiala 2014, dupa o infrangere cu 2-0 in fata revelatiei Chile. Spania a avut trei ocazii mari si a ratat tot - inclusiv cu poarta goala, insa Chile a dat doua goluri din doua ocazii cu largul suport al ibericilor. De exemplu, la primul gol, chilienii au plecat cu pase de la mijlocul terenului, iar jumatate de echipa spaniola (inclusiv Casillas) nu a reusit sa atinga mingea pana la gol... Spania isi termina seria de trofee cu trei la rand: EURO 2008 si 2012, alaturi de Cupa Mondiala 2010. Victoria celor din Chile a rezolvat dintr-un foc Grupa B, cu Olanda si Chile calificate, iar Spania si Australia eliminate. Situatia actualizata a grupelor este aici.

Debutul dezastruos al Furiei Roja la CM 2014, 1-5 cu Olanda, a fost dublat, miercuri seara, in compania lui Chile, care a dispus de campioana mondiala si europeana la zi, 2-0, trimitand-o acasa, in conditiile in care va avea de disputat finala Grupei B. Olanda-Chile se disputa pe 23 iunie, la Sao Paolo, in direct pe onlinesport.ro, si va desemna echipa care va intalni, respectiv evita, Brazilia in optimi.

Startul de meci a fost unul echilibrat, cu Jara nereusind sa prinda poarta lui Casillas cu o lovitura de cap din apropiere. Furia Roja a amenintat pentru prima data in minutul 16, cand Xabi Alonso l-a luat la tinta pe Bravo intr-o situatie de unu la unu.

[news-107711]

Surprinzator, chilienii au deschis scorul in minutul 20, la o noua bresa in apararea adversa, care a avut din plin de patimit in meciul de deschidere cu Olanda (1-5). Vargas a fost servit de Aranguiz pe 6 metri si l-a executat pe Casillas printr-un sut simplu, de 1-0.

Patru minute mai tarziu, Xabi Alonso a trimis dezamagitor din pozitie favorabila, fiind continuat de Diego Costa, cu o reluare in plasa laterala (27).

Finalul de repriza a mai adus o lovitura de ciocan in moalele capului campioanei mondiale. Casillas a respins sutul lui Alexis Sanchez din lovitura libera, iar Aranguiz, liber ca pasarea cerului in careu, a punctat pentru 2-0 cu un exterior din zona punctului cu var. Un nou gol de portar pentru goalkeeperul Realului, care a fost in umbra lui Claudio Bravo pe parcursul celor 90 de minute.

Actul secund a inceput cu o ratare mare a varfului lui Atletico Madrid, Diego Costa, care nu a fost capabil sa converteasca in gol un serviciu minunat venit din partea lui Iniesta. Isla i-a suflat balonul lui Costa, ramas singur spre poarta lui Bravo.

Busquets nu a fost mai exact in fata lui Bravo. Diego Costa a centrat din foarfeca pe bara a doua, iar jucatorul Barcelonei a trecut milimetric pe langa o reluare decisiva.

[news-107712]

Cu douazeci de minute inainte de final, Isla a ratat incredibil, din 3-4 metri, la o noua faza in care Azpilicueta si-a pierdut pe drum omul din marcaj, permitandu-i astfel sa ii puna pe un balon pe tava lui Isla.

Iniesta a iesit tarziu la rampa, in minutul 85, cu o executie care viza vinclu, deturnata insa in corner de Claudio Bravo cu varful degetelor. Trei minute mai tarziu, acelasi Bravo s-a intins cat a putut si a blocat sutul la radacina barei expediat de Cazorla din lovitura libera.

Spania: Casillas - Azpilicueta, Ramos, Martinez, Alba - Busquets, Alonso (Koke 46), Iniesta - Pedro (Cazorla 76), Silva - Diego Costa (F. Torres 64)

Chile: Bravo - Jara, Silva, Medel - Isla, Aranguiz (Gutierrez 64), Diaz, Mena - Vidal (Carmona 88) - Vargas (Valdivia 85), Sanchez

Arbitru: Mark W GEIGER (SUA)

Cartonase galbene: Alonso 41/ Vidal 27, Mena 61

Cartonase rosii: -

Stadion: Maracana



Spania paraseste Cupa Mondiala cu Australia de brat