Cupa Mondiala 2014

Rusia si Coreea de Sud s-au anihilat reciproc

Italianul de pe banca Rusiei, Fabio Capello, nu a putut sa isi sarbatoreasca in mod ideal ziua de nastere (68 de ani), dupa remiza inregistrata de echipa sa, scor 1-1, in compania Coreei de Sud, din prima etapa a Grupei H de la Cupa Mondiala 2014. Lee Keun-Ho (69') a deschis scorul pentru asiatici dupa gafa incredibila a lui Akinfeev, rusii restabilind egalitatea cu un sfert de ora inainte de final.
?LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Meciul a inceput cu o usoara dominare a rusilor, insa prima faza de poarta i-a apartinut lui Son, a carui executie din preajma punctului cu var a ocolit buturile aparate de Akinfeev.

Rusii au replicat in minutul 28, printr-o lovitura de cap imprecisa a fostului elev al lui Dan Petrescu la Dinamo Moscova. Kokorin a reluat alaturi o minge aruncata inalt, la 11 metri.

Cateva minute mai tarziu, Ignasevici nu a putut sa il surprinda pe Ryong de la 30 de metri. Portarul Coreei de Sud a urmarit executia de la distanta a rusului, respingand in lateral, cu pieptul, foarte aproape de Samedov, care se afla pe respingere.

Spre finalul primei parti, Son a gasit bresa in apararea rusilor, dar finalizarea a lasat de dorit din toate punctele de vedere. Sud-coreeanul a preferat un sut in forta, cu ochii inchisi, desi se afla la doar 17-18 metri de tinta.

Repriza a doua a debutat cu un moment al lui Fayzulin la poarta lui Ryong, care a scos de la vinclu sutul rusului, urmat de doua actiuni de atac blitz ale asiaticilor.

Akinfeev a tremurat serios la doua faze ale sud-coreenilor, care au amenintat prin suturi de la distanta. Rusul a retinut in doi timpi de fiecare data. 

In minutul 63, Kombarov l-a pus din nou in valoare pe goalkeeperul asiaticilor cu un sut bomba de la peste 30 de metri.

Coreenii au simtit bine ca Akinfeev este veriga slaba, iar Lee Keun-Ho a reusit sa deschida scorul cu un sut din marginea careului, dupa ce experimentatul portar al formatiei pregatite de Capello a scapat "sapunul" (69).

Cinci minute a stat in picioare avantajul Coreei de Sud, in conditiile in care Kerzhakov a profitat de un carambol in careul advers si a punctat pentru 1-1 cu un sut simplu din apropiere.

Rusii au insistat mai mult in atac pe final, dar golul a intarziat sa vina.

Rusia: Akinfeev - Iescenko, Berezutki, Ignasevici, Kombarov - Glusakov (Denisov 72) - Samedov, Satov (Dzagoev 60), Faizulin, Jirkov (Kerzhakov) - Kokorin Selectioner: Fabio Capello

Coreea de Sud: Ryong - Lee Yong, Jeong-Ho (Hwang Seok-Ho 73), Young-Gwon, Suk-Young - Sung-Yeung, Ja Cheol - Chu-Young, Kook-Young, Chung-Yong (L. K. Ho 56) - Heung-Min (Kim 84) Selectioner: Myung-Bo

Arbitru: Nestor Pitana (Argentina)

Cartonase galbene: Shatov 49/ Son 13, Ki 30

Cartonase rosii: - 

Stadion: Arena Pantanal (Cuiaba)



Rusia si Coreea de Sud s-au anihilat reciproc