Cupa Mondiala 2014

Olanda a avut de tras cu "cangurii"

Australia si Olanda au oferit un spectacol total in cel de-al doilea meci din cadrul Grupei B, batavii impunandu-se in cele din urma, scor 3-2, dupa un joc in care Cahill a aparut la finalizare cu un gol de generic, cel mai frumos de la acest turneu, iar Van Persie a semnat revenirea Portocalei Mecanice. Van Persie a ajuns la trei goluri la acest mondial, ca si Thomas Muller, aflandu-se in carti pentru titlul de golgheter. Victoria clara cu Spania, cat si succesul purtat in fata Australiei, ii asigura Olandei statutul de principala favorita la calificarea in faza KO a competitiei. Este pentru prima data cand Olanda castiga cu Australia, dupa o victorie a cangurilor si alte doua rezultate de egalitate inregistrate intre cele doua reprezentative.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Batavii au fost luati prin surprindere de startul bun al australienilor, care au irosit o prima situatie de gol, in minutul 16, cand Leckie a asezat pentru Bresciano la limita careului, iar De Vrij s-a intrebuintat serios sa blocheze sutul fostului jucator de Serie A.

Patru minute mai tarziu, Arjen Robben a scapat spre poarta adversa si l-a batut pe Ryan cu un sut la coltul lung, dupa un sprint de mai bine de 30 de metri.

Avantajul Portocalei Mecanice a durat sub un minut, Cahill restabilind egalitatea cu un voleu splendid, de la 14 metri, care s-a izbit de transversala si a modificat din nou tabela de pe Estadio Beira-Rio.

Putea fi si mai rau pentru fosta colega de grupa a Romaniei din recenta campanie de calificare, insa imprecizia la finalizare a lui Bresciano a facut ca scorul sa ramana 1-1 la pauza.

Cangurii au intrat in avantaj imediat dupa reluarea jocului, la o faza in care Bozanic a obtinut penalti pentru un hent comis in careu de Janmaat. Capitanul Jedinak nu a iertat de la punctul de 11 metri, intorcand scorul in minutul 54.

A venit randul olandezilor sa egaleze rapid, patru minute mai tarziu, dupa o combinatie in trei purtata intre Sneijder, Depay si Van Persie. Van Persie a inscris cel de-al treilea sau gol la acest mondial printr-un sut cu sete, teleportat sub bara.

Leckie nu a putut inscrie din 7 metri, la o centrare a lui Oar, iar olandezii au profitat imediat, prin Depay, care l-a invins pe Ryan cu o torpila de la 25 de metri (68).

Cu un sfert de ora inainte de final, Ryan si-a mai spalat din pacate cu o interventie salvatoare in fata lui De Jong, care a vizat coltul lung din pasa lui Van Persie.

Olanda: Cillessen - Janmaat, Vlaar, de Vrij, Martins Indi (Depay 45+1), Blind - de Guzman (Wijnaldum 78), de Jong, Sneijder - Robben, van Persie (Lens 87)

Australia: Ryan - McGowan, Wilkinson, Spiranovic, Davidson - McKay, Jedinak - Oar (Taggart 77), Bresciano (Bozanic 52), Leckie - Cahill (Halloran 69)

Arbitru: Djamel HAIMOUDI (Algeria)

Cartonase galbene: Cahill 44/ Van Persie 47

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio Beira-Rio (Porto Alegre)



Olanda a avut de tras cu "cangurii"