Cupa Mondiala 2014

Nemtii tremura in drumul spre sferturi, 2-1 impotriva revelatiei Algeria

Germanii au obtinut in prelungiri biletele pentru sferturile de finala ale Cupei Mondiale 2014, scor 2-1 cu Algeria, intr-un meci in care magrebienii au avut, la randul lor, cateva ocazii bune la poarta lui Neuer si a fost nevoie de reprizele de prelungiri. Nemtii au avut nevoie de un gol norocos cu calcaiul ca sa deschida scorul, iar apoi s-au desprins la 2-0 in minutul 120, insa algerienii au marcat imediat si au fost aproape sa egaleze dupa alte cateva secunde, in ultima faza a meciului. Algeria a facut un meci foarte bun, iar nemtii au stat cu o presiune constanta care nu le-a permis sa isi faca jocul, in ciuda posesiei.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Schurrle a deschis scorul in startul primei reprize de prelungiri, cu o deviere de mare finete la pasa lui Muller. Ozil a dublat avantajul spre finalul celor 120 de minute, iar Djabou a inghetat tabela la ultimul atac al africanilor. In sferturi, Germania urmeaza sa intalneasca o echipa care a jucat la fel de prost in aceasta faza, reprezentativa cocosului galic.

Meciul a debutat intr-o nota asteptata, cu Germania in prim-plan si Algeria incercand sa tasneasca pe contraatac de cate ori i se ofera ocazia. In minutul 10, Slimani a irosit prima sansa a magrebienilor, in urma unei contre rapide. Neuer a iesit usor hazardat si a intervenit sigur in afara careului mare.

Tot Slimani, cateva secunde mai tarziu, avea sa fie blocat la 20 de metri de tinta, la capatul unei noi iesiri pe contraatac.

Schweinsteiger a semnat prima ocazie a europenilor, cu un sut in forta de la semidistanta. Mbolhi a intervenit cu emotii, in doi timpi (12).

Brigada de arbitri condusa de Sandro Ricci a anulat in mod corect golul inscris de algerieni, in minutul 17 prin acelasi, Slimani. Varful Algeriei se afla in afara jocului.

In minutul 19, Ghoulam a luat o actiune pe cont propriu si nu s-a oprit pana nu a trimis un cros din 9-10 metri, mult pe langa bara din stanga lui Neuer.

Cu zece minute inainte de pauza, Muller a furat prim-planul intr-un duel direct cu unul din stoperii adversi si a reluat putin alaturi, din zona punctului de la 11 metri.

Mostefa a pus capat primei parti cu o incercare de la distanta. Boateng a aparut nefericit pe traiectorie si nu a lipsit mult ca Neuer sa scoata mingea din poarta. 

La buturile opuse, Gotze a irosit cea mai mare sansa a nemtilor. Kroos a tras cu sete de la limita careului, Mbolhi a respins inexact, pana in gheata lui Gotze, dupa care si-a mai spalat din pacate printr-un baraj perfect in fata jucatorului lui Bayern, inchis perfect la coltul scurt.

Nemultumit de jocul elevilor sai, Joachim Low l-a introdus imediat dupa pauza pe Schurrle in locul lui Gotze. Jucatorul lui Chelsea a fost aproape de gol, in minutul 49, pentru ca din cornerul rezultat Mustafi sa reia pe directia lui Mbolhi, cu capul, din 8 metri.

Cinci minute mai tarziu, Lahm a fost blocat in-extremis de Mbolhi, care a deviat cu varful degetelor sutul de la 20 de metri al mijlocasului german.

Slimani i-a testat vigilenta lui Neuer, cu un sfert de ora inainte de ultimul fluier al lui Sandro Ricci, in timp ce Muller a ratat in doua randuri ocazia de a-si trece in cont un nou gol la acest Mondial.

In prima faza, neamtul a trimis pe directia lui Mbolhi, cu capul, din 8-9 metri (81), dupa care a finalizat imprecis din interiorul careului (82).

Meciul s-a dus in prelungiri si, profitand de o oarecare relaxare a algerienilor, nemtii si-au taxat adversarii, in minutul 92, cand Schurrle a convertit in gol centrarea primita de la Muller. Schurrle i-a luat fata lui Ghoulam si a deviat cu calcaiul spre coltul lung, imparabil pentru Mbolhi.

Putea fi 1-1, dupa o eroarea impardonabila a lui Khedira, insa Mostefa, pe respingere, a finalizat slab din apropierea punctului cu var (102).

Ozil a dublat avantajul nemtilor cu un sut simplu din interiorul careului, iar Djabou a intrat in statistici cu o reusita la pasa lui Feghouli.

Algerienii au avut un ultim atac in care Slimani a avut o minge pe cap aprope de careul mic al Germaniei, insa nu  putut relua asa cum ar fi vrut. Aceasta  a fost ultima faza a meciului.

Europenii s-au impus la finalul celor 120 de minute si vor intalni Franta in drumul lor spre obtinerea unui nou trofeu la Cupa Mondiala, al patrulea din istorie, dupa editiile din 1954, 1974 si 1990.

Germania: Neuer, Howedes, Schweinsteiger (Kramer 109), Ozil, Muller, Lahm (c), Mertesacker, Kroos, Gotze (Schurrle 46), Boateng, Mustafi (Khedira 70)

Algeria: Mbolhi, Ghoulam, Belkalem, Halliche (c, Bouguerra 98), Lacen, Feghouli, Slimani, Soudani (Djabou 100), Taider (Brahimi 78), Mandi, Mostefa 

Arbitru: Sandro Ricci (Brazilia)

Cartonase galbene: Lahm 108/  Halliche 42

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio Beira-Rio (Porto Alegre)



Nemtii tremura in drumul spre sferturi, 2-1 impotriva revelatiei Algeria