Cupa Mondiala 2014

FIFA l-a muscat rau pe Luis Suarez: Pedeapsa record la Cupa Mondiala si dat afara din Brazilia

FIFA s-a pronuntat asupra cazului in care este implicat atacantul uruguayan Luis Suarez, dupa ce acesta l-a muscat pe italianul Chiellini, si a dictat o sanctiune istorica impotriva acestuia. Suarez nu va mai aparea la aceasta Cupa Mondiala, desi federatia de fotbal de la Montevideo a anuntat ca va face apel la aceasta decizie a FIFA.

Luis Suarez a fost suspendat 9 meciuri de la echipa nationala si nu va avea drept de joc in nicio competitie oficiala in urmatoarele patru luni. De asemenea, jucator a fost amendat si cu 82.000 de euro (100.000 de franci elvetieni).

Este cea mai mare sanctiune din istoria Cupei Mondiale, intrecand-o pe cea de opt partide de suspendare acordate italianului Mauro Tassotti pentru un umar dat spaniolului Luis Enrique in 1994.

Daca va ramane la clubul sau, FC Liverpool, Suarez va reveni pe gazon abia la 1 noiembrie contra celor de la Newcastle United.

Pedeapsa dicatata de Comisia de Disciplina a FIFA a fost anuntata de insusi Sepp Blatter, presedintele FIFA, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la stadionul Maracana.

"Un asemenea comportament nu trebuie tolerat pe niciun teren de fotbal si cu atat mai mult la Cupa Mondiala, unde sute de milioane de oameni urmaresc competitia", a declarat Claudio Sulser, presedintele Comisiei de Disciplina din cadrul FIFA.

Aceasta este a doua cea mai drastica suspendare dictata in istoria FIFA.

Istoricul muscaturilor lui Suarez si al suspendarilor primite:

- noiembrie 2010, Suarez joaca la Ajax Amsterdam si il musca pe Otman Bakkal de la PSV Eindhoven (4 meciuri suspendare);

- 2013, Suarez imbraca tricoul lui Liverpool si la un meci cu Chelsea il musca de brat pe Branislav Ivanovic (10 meciuri suspendare);

- 2014, Suarez il musca de umar pe Giorgio Chiellini in meciul Uruguay-Italia de la Cupa Mondiala (9 meciuri suspendare).

La acestea se adauga o suspendare de 8 meciuri primita de Suarez in 2011 pentru o agresiune rasiala indreptata impotriva fundasului francez Patrice Evra de la Manchester United.

[news-107868]



FIFA l-a muscat rau pe Luis Suarez: Pedeapsa record la Cupa Mondiala si dat afara din Brazilia