Cupa Mondiala 2014

Iran-Nigeria 0-0, primul egal si cel mai slab meci de la Cupa Mondiala 2014

Iran a incheiat la egalitate, scor 0-0, meciul cu Nigeria, din prima etapa a fazei grupelor. Africanii au insistat mai mult in atac, insa cea mai mare ocazie de gol le-a apartinut iranienilor, care puteau da lovitura in minutul 35, prin Ghoochannejhad. A fost primul rezultat de egalitate si primul meci fara gol de la acest turneu final, care ne obisnuise cu foarte multe reusite pana acum.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

 

Africanii si-au luat in serios statutul de favoriti inca din primele minute, cand sutul lui Moses a fost retinut de Haghihi la firul ierbii. Ecuadorianul Carlos Vera a anulat cu usurinta un gol al nigerienilor, in minutul 8, pentru un presupus fault in atac asupra aceluiasi Haghihi. Musa trimisese poarta in plasa din cativa metri.

La urmatorul atac, Musa a fost blocat in interiorul careului mic de Montazeri, la o centrare periculoasa de pe stanga a lui Enyeama.

In minutul 30, Musa a incercat sa il surprinda pe goalkeeperul iranian cu o executie vicleana la coltul scurt, din lovitura libera. Cu toate acestea, Haghighi a avut timp suficient sa se replieze si sa scoata in corner mingea ce putea aduce deschiderea scorului.

Cea mai mare ocazie de gol a reprizei le-a apartinut asiaticilor, cu zece minute de pauza, cand Ghoochannejhad l-a pus in valoare pe portarul lui Lille, Enyeama, care a scos o lovitura de cap din apropiere, din interiorul careului mic.

Fara doi jucatori titulari, iesiti in afara terenului din cauza unor probleme medicale, Nigeria a luptat de la egal la egal cu Iran, fara sa abunde in actiuni periculoase la poarta lui Haghighi.

Era si greu in fata unui adversar care a terminat nici mai mult nici mai putin de zece meciuri fara gol primit in campania de calificare pentru Cupa Mondiala din Brazilia. 

Cu douazeci de minute inainte de final, Onazi a incercat marea cu degetul printr-un sut cu latul de la aproximativ 20 de metri.

Pooladi a evitat golul de 3 puncte, in minutul 90, cu o interventie precisa in fata lui Ameobi, aflat pe bara a doua, gata-gata sa profite de mingea trimisa de pe stanga de Musa.

Iran (4-2-3-1): Haghighi - Montazeri, Hosseini, Sadeghi, Pooladi -  Nekounam, Teymourian - Heydari (Masoud 89), Dejagah (Alireza Jahanbakhsh 79), Hajsafi -  Ghoochannejhad

Nigeria (4-3-3): Enyeama - Ambrose, Oshaniwa, Oboabona (Yobo 30), Omeruo -  Onazi, Azeez (Odemwingie 70), Obi Mikel - Moses (Ameobi 51), Emenike, Musa

Arbitru: Carlos Vera

Cartonase galbene: Teymourian 75

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena da Baixada (Coritiba)



Iran-Nigeria 0-0, primul egal si cel mai slab meci de la Cupa Mondiala 2014