Cupa Mondiala 2014

Germania spulbera Portugalia la meciul 100 din Cupa Mondiala

Nationala Germaniei a inceput in forta editia din acest an a Cupei Mondiale si a maturat pe jos cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo. Thomas Muller a reusit un hattrick, iar Hummels fost celalalt marcator al nemtilor in succesul cu 4-0. Misiunea Germaniei a fost usurata si de eliminarea portughezului Pepe, care i-a dat un cap in gura lui Muller, jucator care mai apoi a raspuns cu alte doua goluri, dupa ce tot el deschisese scorul din penalty. Meciul a fost LIVE pe Onlinesport.ro

LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Meciul a inceput alert cu actiuni promitatoare la ambele porti. Mai intai nemtii au trimis in careul luistanilor, de unde Pepe s-a intaltat si a respins, pentru ca mai apoi Portugalia sa iasa periculos pe contraatac prin Hugo Almeida. Sutul acestuia nu i-a pus insa nicio problema lui Neuer.

Portugalia avea sa treaca pe langa deschiderea scorului in minutul 8, dupa ce Lahm a pierdut o minge in propria jumatate si balonul a ajuns la Cristiano Ronaldo. Acesta a sutat la coltul lung si l-a intins serios pe goalkeeper-ul german.

[news-107650]

A venit insa minutul 10 cand echilibrul s-a rupt la faultul lui Pereira comis in suprafata de pedeapsa asupra lui Khedira. Centralul sarb Milorad Mazic a acordat fara retinere punctul cu var de la 11 metri si Thomas Muller a transformat cu precizie nemteasca.

Dupa deschiderea scorului jocul a scazut in intensitate, desi Germania a ramas la conducerea partidei cu jocul de pase care aminteste atat de bine de stilul Guardiola impus din acest sezon si in Bundesliga la Bayern.

Portugalia s-a bazat in continuare pe iesirile in viteza si jocul de contraatac, iar in minutul 25 Nani a avut o astfel de sclipire cand, practic din nimic, a fost aproape sa inscrie. Sutul acestuia a trecut putin peste transversala.

Hugo Almeida a iesit accidentat in minutul 29 si a fost inlocuit cu Eder, fostul coleg al lui Rusescu la Braga, insa problemele erau abia la inceput pentru lusitani.

Mai intai portughezii au scapat cu fata curata la sutul lui Gotze, respins in corner de Pereira, dar la faza imediat urmatoare Hummels a trimis cu capul pentru 2-0 si Germania lua o optiune serioasa pentru victorie.

In minutul 38 Portugalia a ramas in inferioritate numerica dupa ce Pepe, jucatorul care nu de putine ori a aratat ca nu poseda foarte mult discernamant, l-a lovit cu capul pe un Muller aflat la pamant. Mazi a scos direct cartonasul rosu si l-a trimis la vestiare, iar Pepe risca sa-si fi incheiat cu aceasta actiune golaneasca participarea la Mondial.

[news-107650]

Muller s-a revansat cum stie mai bine si a marcat pentru 3-0 in finalul primei reprize cu un sut violent din interiorul careului.

Dupa un 3-0 sec la pauza si cu un jucator in plus pe teren, germanii au gestionat fara probleme partea secunda punand mingea joc si elaborand un joc de pase primit cu urale de proprii suporteri.

Ocaziile nu au lipsit de la poarta lui Rui Patricio. Mai intai Ozil in minutul 52 si mai apoi Gotze in minutul 70 irosind sanse monumentale de a majora scorul.

Pana la urma tot Muller a gasit drumul spre gol si a bagat-o in ate din 4-5 metri dupa o centrare a lui Schurrle deviata in fata de Rui Patricio.

Extrem de sters, aproape inexistent pe durata meciului, Ronaldo a avut o lovitura libera in prelungirile partidei, cand Neuer a scos mingea in lateral.



Germania spulbera Portugalia la meciul 100 din Cupa Mondiala