Cupa Mondiala 2014

Germania remizeaza spectaculos cu Ghana

Germania nu a putut sa obtina o noua victorie in Grupa G de la Cupa Mondiala 2014, prin care si-ar fi asigurat, practic, prezenta in faza eliminatorie, dupa 2-2 in fata unui adversar, Ghana, extrem de artagos si direct pe poarta. Toate golurile au fost inscrise in repriza a doua. Nemtii au deschis tabela in startul reprizei prin Gotze, Andre Ayew si Gyan au intors scorul, iar Klose a punctat la prima atingere de balon, egaland recordul lui Ronaldo.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Africanii au pus pentru prima data probleme in meci, dupa ce Gyan a reluat alaturi din 7-8 metri o minge centrata de Atsu de pe partea dreapta (7).

Cinci minute mai tarziu, Muller a asezat cu calcaiul pentru Kroos, care a aparut din linia a doua si a trimis in blocajul fundasilor adversi.

La poarta opusa, Atsu a aparut in pozitie de finalizare cu o incercare frumoasa din preajma careului, anulata de Neuer printr-o parada eficienta.

In minutul 19, Khedira nu a putut sa il pacaleasca pe Dauda, portarul Ghanei retinand cu siguranta o minge sutata pe coltul scurt, de la 18 metri. Muller a fost o idee mai periculos, dar nesigur in fata portii lui Dauda, cu o minge barbierita pe 6 metri la centrarea de pe partea dreapta a lui Mesut Ozil.

Cu zece minute inainte de pauza, Sulley Muntari a inventat un sut in forta din afara careului, la care Neuer a preferat sa intervina la siguranta, boxand, fara sa apeleze la o solutie savanta care ar fi putat sa ii dea mana peste cap si Ghana sa beneficieze de un gol cadou.

Nemtii s-au desprins pe tabela la putine minute dupa reluarea jocului. Gotze a reluat defectuos o minge centrata de pe partea dreapta, insa distanta fata de tinta era mult prea mica pentru ca tabela de pe Estadio Castelao sa nu indice 1-0 in favoarea Germaniei.

Nici cinci minute nu a durat avantajul nemtilor, Andre Ayew gasind poarta la o faza asemanatoare din cea in care au punctat europenii. Ayew i-a luat fata lui Mustafi, introdus la pauza, si l-a invins pe Neuer cu o lovitura de cap la coltul lung (55).

Mai mult decat atat, in minutul 63, Gyan a adus Ghana in avantaj in situatie de unu la unu cu Neuer, invins pentru a doua oara in meci printr-un sut imparabil. Gyan a devenit astfel primul jucator african care inscrie la trei turnee mondiale.

Situatia s-a echilibrat din nou, opt minute mai tarziu, cand Miroslav Klose a restabilit egalitatea cu un sut din apropiere, de pe bara a doua, la o faza fixa a nemtilor. Klose intrase de doar doua minute pe teren in locul lui Gotze, suficient incat sa il egaleze pe  brazilianul Ronaldo la numarul de goluri inscrise la Cupa Mondiala.

Pe final, Muller a fost blocat in ultimul moment de Asamoah, la o faza care anunta golul de 3-2 al nemtilor, care insa nu a mai venit. Klose a trecut pe langa dubla in ultimul minut al timpului regulamentar.

Germania: Neuer - Boateng (Mustafi 46), Mertesacker, Hummels, Howedes - Lahm, Khedira (Schweinsteiger 70), Kroos - Ozil, Gotze (Klose 69), Muller

Ghana: Dauda - Afful, Mensah, Boye, Asamoah - Rabiu (Badu 78), Muntari - Atsu (Wakaso 73), Boateng (J. Ayew 53), A. Ayew - Gyan

Arbitru: Sandro Ricci (Brazilia)

Cartonase galbene: Muntari 90+3

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio Castelao (Fortaleza)



Germania remizeaza spectaculos cu Ghana