Cupa Mondiala 2014

Germania isi respecta blazonul, 1-0 cu SUA. Americanii merg si ei

Germania s-a impus in ultimul meci al Grupei G, 1-0 cu Statele Unite ale Americii, inchizand astfel gura celor care anticipau o confruntare amicala intre Jurgen Klinsmann si fostul sau asistent pe banca Germaniei, in perioada 2004-2006, Joachim Low. Muller a fost din nou decisiv pentru nemti, egalandu-i astfel in clasamentul golgheterilor pe Messi si Neymar. Ultimul fluier al lui Ravshan Irmatov a gasit SUA cu "0" in dreptul suturilor cadrate pe buturile lui Neuer. Cu toate acestea, SUA merg in optimi, gratie victoriei insuficiente ca goluri a Portugaliei.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Nemtii au avut un start reusit de meci, cu Muller la finalizare la putin timp dupa primul fluier al uzbecului Ravshan Irmatov. Jucatorul lui Bayern a ratat foarfeca de la 11 metri, fiind continuat de Podolski cu un sut imprecis.

Tot Muller, in minutul 15, a fost deposedat de Gonzalez in ultimul moment, la o faza in care germanul putea ramane singur cu Tim Howard.

Zusi a livrat primul sut periculos spre poarta lui Neuer, cu o executie frumoasa din marginea careului, care a plutit putin peste bara transversala (23).

Cu zece minute inainte de pauza, Mesut Ozil a aparut in pozitie de finalizare, incapabil insa sa il surprinda pe Tim Howard cu o incercare la firul ierbii, pe un gazon umed.

Joachim Low a mizat in partea secunda pe dorinta lui Miroslav Klose de a-l depasi pe brazilianul Ronaldo in clasamentului all-time al golgeterilor Cupei Mondiale, fapt pentru care l-a si introdus inca din primul minut in locul lui Lukas Podolski.

In schimb, in minutul 55, Muller i-a egalat in clasamentul golgheterilor al CM 2014 pe Neymar si Messi cu un lat de la 16 metri, imparabil pentru Howard, care intervenise spectaculos in prima faza la o lovitura de cap a lui Howedes.

Americanii au trait meciul pe muchie de cutit pana la golul de 2-1 al lui Cristiano Ronaldo, din celalalt meci al Grupei G, Portugalia-Ghana. O eventuala reusita in poarta lui Beto, la 1-1, ar fi putut echivala cu eliminarea practicantilor de "soccer" de la Cupa Mondiala. Astfel, Germania isi respecta blazonul si incheie grupa de la CM 2014 pe primul loc, calificandu-se in optimi brat la brat cu SUA, insa nu asa cum se anticipase initial.

Bedoya si Dempsey puteau restabili egalitatea in prelungiri.

SUA: Howard, Gonzalez, Bradley, Besler, Beasley, Dempsey (c), Jones, Davis (Bedoya 59), Beckerman, Zusi (Yedlin 84), Johnson.

Germania: Neuer, Howedes, Hummels, Schweinsteiger (Gotze 76), Ozil (Schurrle 89), Podolski (Klose 46), Muller, Lahm (c), Mertesacker, Kroos, Boateng

Arbitru: Ravshan IRMATOV (Uzbekistan)

Cartonase galbene: Gonzalez 38, Beckerman 63/ Howedes 11

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Pernambuco (Recife)



Germania isi respecta blazonul, 1-0 cu SUA. Americanii merg si ei