Cupa Mondiala 2014

Franta reuseste imposibilul si intoarce rezultatul cu Ucraina

Invinsa in meciul tur de la Kiev cu 2-0 echipa Frantei nu avea decat varianta atacului in returul de la Paris si cocosii galici au rasturnat istoria calificandu-se la turneul finalul dupa un 3-0 entuziasmant.

Fundasul Mamadou Sakho a fost omul meciului pentru francezi la fel cu Lilian Thuram a fost pentru generatia din 98 in semifinala cu Croatia de la turneul final gazduit chiar de francezi.

Acelasi Stade de France a fost si de aceasta data martorul unei mari victorii obtinute de fotbalul francez, iar echipa condusa de Didier Deschamps a devenit prima echipa din istoria meciurilor de baraj care intoarce o calificare dupa ce pierduse prima mansa la diferenta de cel putin doua goluri.

Sakho a deschis scorul la jumatatea primei reprize dupa ce portarul Pyatov respinsese in fata o centrare a lui Ribery.

Benzema a facut 2-0 cu zece minute inaintea pauzei, pentru ca echilibrul partidei sa fie rupt la doua minute de la reluare prin eliminarea lui Kacheridi.

Acelasi Sakho avea sa marcheze golul calificarii franceze in minutul 72 dupa ce Gusev nu a reusit sa respinga o minge trimisa de Valbuena decat pana in picioarele fundasului francez.



Franta reuseste imposibilul si intoarce rezultatul cu Ucraina