Cupa Mondiala 2014

Franta merge cu emotii in sferturi, dupa 2-0 cu Nigeria

Franta s-a impus in fata Nigeriei, scor 2-0, intr-un meci contand pentru optimile Cupei Mondiale. Primul gol al intalnirii, si cel mai important, a fost semnat de jucatorul lui Juventus, Paul Pogba, cu zece minute inainte de final, la un cadou facut de portarul Enyeama. Franta-Nigeria a fost un meci echilibrat, decis de o interventie "africana", specifica portarilor din acea zona, in care Mark Geiger trebuia sa il trimita la vestiare pe Blaise Matuidi undeva in startul partii secunde. Yobo a stabilit scorul final in prelungiri, cu o deviere in proprie poarta.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Inceputul de meci a fost unul prudent, primul sfert de ora fiind marcat de doua executii de la distanta venite din partea lui Giroud (14) si Emenike (15). Daca francezul a preluat in marginea careului, a pivotat si a tras alaturi de stalpul din dreapta lui Enyeama, Emenike nu a reusit sa cadreze din lovitura libera.

In minutul 19, Emenike a inscris cu un sut din apropiere din pasa lui Musa, insa golul a fost anulat in mod corect pentru o pozitie de ofsaid in care se afla nigerianul.

Enyeama a evitat deschiderea scorului, trei minute mai tarziu, cand Pogba, de la 11 metri, l-a facut mare pe portarul africanilor cu o reluare din prima parata in-extremis.

Debuchy a incheiat prima parte cu o noua ocazie la poarta lui Enyeama, care a urmarit cum mingea sutata de francez, nemarcat de nimeni, de la 12-13 metri, a trecut pe langa bara. La urmatorul atac, Lloris a raspuns prompt, cu un reflex formidabil la coltul scurt, la executia in forta a lui Emenike, de la limita careului, pozitie lateral dreapta.

La zece minute de la reluarea jocului, Matuidi a scapat ieftin, cu cartonas galben, dupa un fault dur la mijlocul terenului, tratat mult prea bland de americanul Mark Geiger.

In minutul 65, Peter Odemwingie a cadrat de la 20 de metri, insa pe directia lui Lloris, care a respins in lateral sutul in forta al mijlocasului nigerian.

Cu douazeci de minute inainte de final, Benzema, scapat in situatie de unu la unu cu Enyeama, a fost blocat initial de portarul africanilor, care a atenuat executia din apropiere a "madrilenului", fiind completat de Moses cu o respingere de pe linia portii.

"Cocosii" s-au trezit de-a binelea, in minutul 77, cand sutul lui Cabaye, de la 20 de metri, a izbit transversala portii aparate de Enyeama.

Benzema l-a urmat cu o lovitura de cap pe directia lui Enyeama, care a scos in corner de sub bara. Portarul Nigeriei a gafat la reluare, iar Pogba a profitat de o minge facuta cadou pe 6 metri, deschizand scorul in minutul 80.

Scorul final a fost stabilit de Yobo, in prelungiri, cu o deviere neinspirata in proprie poarta, la un corner al francezilor. Griezmann a aparut in careul mic si a deranjat suficient incat sa il impinga pe african sa greseasca in fata lui Enyeama.

Franta: Lloris - Debuchy, Varane, Koscielny, Evra - Pogba, Matuidi, Cabaye - Valbuena (Sissoko 90+3), Giroud (Griezmann 62), Benzema.

Nigeria: Enyeama - Ambrose, Yobo, Oshaniwa, Omeruo - Onazi (Gabriel 59), Mikel - Musa, Odemwingie, Moses (Nwofor 89) - Emenike.

Arbitru: Mark Geiger (SUA)

Cartonase galbene: Matuidi 55

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio Nacional (Brasilia)

Spectatori: 67.000



Franta merge cu emotii in sferturi, dupa 2-0 cu Nigeria