Cupa Mondiala 2014

Franta face scor cu Honduras

Franta nu a intampinat niciun fel de probleme din partea Hondurasului, scor 3-0, intr-un meci contand pentru Grupa E de la Cupa Mondiala, in care a fost folosita pentru prima data tehnologia video Goal-Control. Benzema cu o dubla si Valladares (autogol) au completat lista marcatorilor. Hondurasul a evoluat cu un om mai putin intreaga repriza secunda. Sandro Ricci a avut nevoie de suportul tehnologiei pentru a depista autogolul portarului hondurian.

LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

 

De un sfert de ora au avut nevoie jucatorii echipati in albastru pentru a livra primul moment spectaculos la poarta lui Valladares, care a sters mingea trimisa de Blaise Matuidi de la 11 metri, suficient incat sa fie salvat de bara transversala.

In minutul 23, Evra l-a deschis ideal pe Griezmann in fata portii, insa mijlocasul ofensiv al Frantei s-a lovit de aceeasi problema, bara transversala a portii aparate de Valladares.

Pe contraatac, Benzema a ratat tinta dintr-o pozitie promitatoare, la centrarea de pe dreapta a lui Mathieu Valbuena. Varful Realului nu a putut cadra din 8 metri, iar Valladares a scapat din nou cu fata curata.

Karim Benzema a stabilit scorul pauzei, in minutul 45, dupa un penalti dictat de brazilianul Sandro Ricci. Palacios a intrat neregulamentar asupra lui Paul Pogba, lasand Hondurasul in inferioritate numerica. Culmea, primul cartonas galben venise tot dupa un fault asupra jucatorului lui Juventus Torino.

Imediat dupa pauza am asistat la primul moment in care tehnologia video Goal-Control a fost folosita cu succes. Franta s-a desprins pe tabela in urma autogolului goalkepeerului Valladares. Benzema a tintit stalpul portii, mingea a ricosat pana la portarul Hondurasului, care a scapat-o si Sandro Ricci a indicat imediat mijlocul terenului gratie tehnologiei video Goal-Control.

In minutul 72, Benzema si-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor cu gol din actiune, ca urmare a unui sut violent, sub bara, din unghi inchis.

Cu om in plus si trei goluri avantaj pe tabela, francezii nu au mai fortat, scorul ramanand cel stabilit de Benzema. In urma acestui rezultat, Franta preia conducerea Grupei E multumita golaverajului superior.

Franta: Lloris - Debuchy, Varane, Sakho, Evra - Pogba (Sissoko 57), Cabaye (Mavuba 65), Matuidi - Griezmann, Benzema, Valbuena (Giroud 78)

Honduras: Valladares - Izaguirre, Figueroa, Bernardez (Chavez 46), Beckeles - Palacios, Garrido, Espinoza, Najar (Claros 58) - Bengtson (Boniek 46), Costly

Arbitru: Sandro RICCI

Cartonase galbene: Evra 8, Pogba 28, Cabaye 45+2/ Palacios 28, Boniek 53, Garrido 83

Cartonase rosii: Palacios 43

Stadion: Estadio Beira-Rio (Porto Alegre)



Franta face scor cu Honduras