Cupa Mondiala 2014

Elvetia insoteste Franta in optimi, dupa 3-0 cu Honduras

Elvetia s-a impus la scor de neprezentare in fata Hondurasului, intr-un meci crucial din Grupa E a CM 2014 in vederea stabilirii echipelor care acced in faza eliminatorie a competitiei. In urma acestui rezultat, Elvetia trimite Ecuadorul acasa, calificandu-se in optimi gratie hat-trick-ului semnat de Xherdan Shaqiri.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Meciul de la Manaus a debutat cu un forcing al europenilor, foarte aproape de a fi concretizat de Shaqiri, in minutul 3, care a fost blocat de Valladares la o pasa de pe stanga primita de la Drmic.

Patru minute mai tarziu, elvetienii au trecut la conducerea jocului prin golul aceluiasi jucator. Shaqiri a evitat blocajul adversarilor in marginea careului si l-a batut pe Valladares cu un sut aproape de vinclu, teleportat sub transversala.

Cu un sfert de ora inainte de pauza, la un contraatac veninos al elvetienilor, Drmic l-a servit perfect pe Shaqiri, care nu a lasat loc de speranta pentru Valladares, invins cu un sut precis de la limita careului.

Prima repriza s-a incheiat cu ocazia de unu la unu a lui Drmic, anihilat de aceasta data de Valladares.

Hondurienii puteau reduce din diferenta la cateva minute dupa reluarea jocului, cand Rodriguez a intervenit salvator, aproape de pe linia portii, la sutul lui Bengtson.

In minutul 61, argentinianul Nestor Pitana a trecut usor peste caderea in careu a lui Palacios, sanctionabila cu 11 metri in orice manual de arbitraj.

Shaqiri a realizat hat-trick-ul, in minutul 71, la o faza care a semanat cu cea din care s-a inscris golul de 2-0, cu acelasi Drmic pe post de servant.

Golul de onoare al Hondurasului a intarziat sa vina, in ciuda insistentelor in atac ale lui Bengtson, aproape de 3-1 cu zece minute inainte de final.

Elvetia: Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Schar, R. Rodriguez - Behrami, Inler - Shaqiri (Dzemaili 87), Xhaka (Lang 77), Mehmedi - Drmic (Seferovic 74)

Honduras: Valladares - Beckeles, Figueroa, Bernardez, J. Garcia - O. Garcia (Najar 77), W. Palacios, Claros, Espinoza - Costly (Palacios 40), Bengtson

Arbitru: Nestor Pitana (Argentina)

Cartonase galbene: J. Palacios 65

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Amazonia (Manaus)



Elvetia insoteste Franta in optimi, dupa 3-0 cu Honduras