Cupa Mondiala 2014

Di Maria trimite Argentina in sferturi

Argentina s-a calificat in faza sferturilor de finala a Cupei Mondiale din Brazilia, scor 1-0 cu Elvetia, gratie golului inscris in minutul 118 de Di Maria, din pasa lui Lionel Messi. Jucatorul Realului a evitat loteria loviturilor de departajare printr-o executie in cros, care a facut diferenta intr-un meci echilibrat. 
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Meciul de la Sao Paulo a fost unul bazat pe un scenariu bine stabilit inca din primele minute, cu Argentina incercand sa gaseasca bresa intr-o aparare supraaglomerata a rossocrociati. Europenii au raspuns pe contraatac.

Primul avertisment dat de Messi Elvetiei avea sa vina undeva prin minutul 20, cand micutul jucator al Argentinei a tasnit in banda dreapta, dar a fost ajuns si deposedat in ultimul moment de Rodriguez.

Sase minute mai tarziu, la o faza fixa a "pumelor" de pe partea dreapta, Higuain nu a putut cadra de la 11 metri, dupa ce lovitura de cap mult peste transversala portii lui Benaglio.

Elvetienii au raspuns la urmatorul atac, cand Behrami, angajat excelent de Shaqiri in zona punctului cu var, l-a evidentiat pe goalkeeperul Romero cu o interventie specifica handbalului.

Cu cinci minute inainte de pauza, Drmic a fost tradat de tinerete la o faza in care a scapat singur pe contraatac cu Romero, la limita careului mare. Elvetianul a preferat un lob de acolo, in schimbul unei patrunderi finalizate cu o reluare simpla din cativa metri.

Varful Elvetiei nu a fost mai precis in startul partii secunde, cand a trimis peste poarta adversa o minge primita de la Shaqiri.

In minutul 59, Rojo nu a putut sa il invinga pe Benaglio cu un sut la coltul scurt, retinut cu emotii de goalkeeperul argentinian.

Benaglio s-a remarcat din nou, patru minute mai tarziu, la lovitura de cap din interiorul careului a lui Gonzalo Higuain, scoasa de sub bara.

Messi a aparut la finalizare cu un voleu la o palma peste transversala (68), urmat de un sut la firul ierbii, retinut si de aceasta data de Benaglio (78).

Schar a trecut pe langa ceea ce ar fi insemnat eliminarea Argentinei de la Mondial, in minutele de prelungiri, cu o lovitura de cap alaturi.

In prelungiri, cele doua echipe au parut preocupate sa se anuleze reciproc, in ciuda ocaziei avute de Di Maria in repriza a doua de prelungiri, cand a vizat vinclul portii de la limita careului si a fost blocat de Benaglio.

Di Maria a trimis Argentina in sferturi la capatul unei faze in care Messi a pasat decisiv pentru crosul vedetei Realului.

Finalul a fost exclusiv desfasurat la poarta lui Romero, salvat de bara la reluarea din cativa metri a lui Dzemaili si, respectiv, de zid, la executia din lovitura libera a lui Shaqiri.

ARGENTINA: Romero - Zabaleta, Garay, Fernandez, Rojo (Basanta 105+1) - Gago (Biglia 106), Mascherano, Di Maria - Messi, Higuain, Lavezzi (R. Palacio 74)

ELVETIA:  Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Schar, Rodriguez - Behrami, Inler - Xhaka (Fernandes 66), Shaqiri, Mehmedi (Dzemaili 113) - Drmic (Seferovic 82)

Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia)

Cartonase galbene: Rojo 90, Di Maria 120/ Xhaka 36, Fernandes 73

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena de Sao Paulo (Sao Paulo)

Spectatori: 63.255



Di Maria trimite Argentina in sferturi