Cupa Mondiala 2014

Costa Rica furnizeaza primul soc la Mondiale, 3-1 cu Uruguay

Costa Rica castigat primul meci din Grupa D a Cupei Mondiale din Brazilia, scor 3-1 impotriva Uruguay-ului, desi la pauza a fost condusa pe tabela. Edinson Cavani a punctat din penalti in prima repriza, iar costaricanii au intors scorul in primele minute ale partii secunde. Golul de 2-1 a fost inscris din ofsaid. Pe final, Urena l-a pedepsit pe Muslera, probabil inca afectat de furnicile care i-au invadat camera de hotel in urma cu cateva zile. 

LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

 

Costaricanii au avut un start reusit de meci, dupa ce Bryan Ruiz a amenintat pentru prima data poarta lui Muslera, in minutul 12, cu o lovitura de cap imprecisa.

Dupa alte cinci minute, Edinson Cavani a aparut in pozitie de finalizare cu un voleu defectuos, care nu a prins spatiul portii lui Navas, desi distanta era una mai mult decat acceptabila, 8-9 metri, lateral dreapta.

La mijlocul primei parti, Felix Brych a observat bine momentul tinerii lui Diaz asupra lui Lugano, dictand penalti pentru Uruguay. Edinson Cavani nu a iertat de la punctul cu var, trecandu-si astfel in cont cea de-a doua reusita la un turneu final, dupa golul inscris in Africa de Sud in urma cu patru ani.

Reactia Costa Ricai nu a intarziat sa apara. Campbell a fost foarte aproape sa il surprinda pe Muslera cu un sut extraordinar din afara careului. Mingea a trecut putin alaturi de stalpul din stanga lui Muslera (27).

Finalul primei reprize a fost unul incins, dupa o iesire gresita pe centrare a lui Muslera, de care nu a putut profita Gonzalez, aparut pe bara a doua, pentru ca la poarta opusa Forlan sa il puna la mare incercare pe Navas. Portarul lui Levante a evitat primirea unui nou gol printr-o parada exceptionala, gratie careia a reusit sa salte mingea trimisa sub transversala de Forlan.

Costa Rica a intors scorul imediat dupa pauza. In prima faza, Duarte nu a putut sa il bata pe Muslera cu o lovitura de cap din apropiere, in minutul 54.

Campbell a fost mai exact la finalizare, in minutul 54, cand a restabilit egalitatea cu un sut imparabil din interiorul careului. 

Trei minute mai tarziu, Duarte a fost pus din nou fata in fata cu Muslera si nu a mai iertat, trimitand cu capul, din plonjon, la coltul lung. Muslera a fost transformat de Duarte in simplu spectator. Golul de 2-1 al costaricanilor a fost inscris dintr-o pozitie suspecta de ofsaid.

Intrat de doua minute in teren, Urena a inchis tabela la 3-1 la una dintre primele sale atingeri de balon. Acesta a profitat de iesirea usor neinspirata a lui Muslera, care nu s-a aflat la prima greseala de acest gen, si a strecurat mingea pe langa goalkeeperul Galatei.

Uruguay a evoluat cateva secunde in inferioritate numerica. Felix Brych a scos cartonasul rosu la un fault dur comis de Maximiliano Pereira.

Uruguay: Muslera - Pereira, Godin, Lugano, Caceres - Stuani, Gargano (Gonzalez 61), Arevalo Rios, C. Rodriguez (A. Hernandez 76) - Forlan (Lodeiro 60), Cavani

Costa Rica: Navas - Gamboa, Duarte, Umana, Diaz, Gonzales - Bolanos (Barrantes 89), Borges, Tejeda (Cubero 75) - Campbell, Ruiz (Urena 83)

Arbitru: Felix Brych (Germania)

Cartonase galbene: Lugano 50, Gargano 56, Caceres 81

Cartonase rosii: M. Pereira 93

Stadion: Estadio Castelao (Fortaleza)

Spectatori: 59.000



Costa Rica furnizeaza primul soc la Mondiale, 3-1 cu Uruguay