Cupa Mondiala 2014

Coreea de Sud-Algeria 2-4, in cel mai spectaculos meci de la CM 2014

Algeria s-a impus spectaculos, scor 4-2, in al doilea meci din Grupa H de la Cupa Mondiala din Brazilia. Africanii au pus mana pe cele trei puncte inca de la pauza, cand conduceau Coreea de Sud cu 3-0 prin golurile lui Slimani, Halliche si Djabou. Son a redus din diferenta pentru asiatici, Brahimi a punctat pentru 4-1, iar capitanul Koo a stabilit scorul final in minutul 73. Algeria este singura echipa africana care a inscris patru goluri intr-un meci in istoria Cupei Mondiale. In urma acestui rezultat, Algeria si Rusia se lupta cu sanse reale la obtinerea biletelor pentru optimi.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

 

Algerienii au inregistrat un start bun in jocul de la Porto Alegre, dupa ce Feghouli (2), Brahimi (5) si Slimani (9) au trecut rand pe rand pe langa deschiderea scorului. Mai mult decat atat, acestia puteau beneficia de o lovitura de pedeapsa la un presupus fault in suprafata de pedeapsa.

Coreenii au urcat liniile blocand la o distanta considerabila sarjele ofensive ale adversarilor. In aceste conditii, Medjani a fost fortat sa traga de la distanta, in minutul 23. Executia magrebianului a mers peste transversala portii lui Jung.

Slimani a concretizat, in minutul 27, cand s-a infiltrat in coasta apararii, a obtinut prim-planul si l-a invins pe Jung cu un sut din apropiere.

Doua minute mai tarziu, Abdelmoumene Djabou a centrat perfect de la coltul terenului, Jung a iesit prost de pe linia portii si Halliche a dublat avantajul africanilor printr-o lovitura de cap imparabila.

Scorul pauzei a fost stabilit de Djabou, in minutul 38, printr-un sut fara preluare, de la 11 metri, din pasa lui Slimani.

Son, atacantul lui Bayer Leverkusen, a redus din diferenta cu o oarecare doza de noroc, dupa ce mingea l-a lovit in spate, iar coreeanul a reluat din apropiere printre picioarele lui M'Bolhi (50).

In minutul 60, Ki a expediat un exterior de la mare distanta, iar M'Bolhi s-a remarcat cu o parada spectaculoasa prin intermediul careia a deturnat mingea ce se indrepta spre vinclu.

Handicapul de trei goluri a fost refacut imediat, dupa un un-doi de efect purtat intre Brahimi si Slimani, cu primul trecandu-si numele pe lista marcatorilor cu o executie simpla din cativa metri.

Capitanul sud-coreenilor, Koo Ja-Cheol, a reaprins sperantele pentru o remiza, in minutul 72, cu o deviere din 6 metri la care M'Bolhi nu putea gasi un raspuns.

Coreea de Sud-Algeria s-a incheiat 2-4, iar asiaticii sunt ca si eliminati de la Cupa Mondiala. Algeria si Rusia se intalnesc in ultimul meci din Grupa H, unul hotarator in deciderea echipei care va ajunge in optimile competitiei.

Coreea de Sud: Sung-Ryong Jung - Yong Lee, Jeong-Ho Hong, Young-Gwon Kim, Suk-Young Yoon - Sung-Yong Ki, Kook-Young Han (Ji Dong-Won 78), Chung-Yong Lee (Lee Keun-Ho 65), Ja-Cheol Koo - Chu-Young Park (Kim Shin-Wook 58) - Heung-Min Son

Algeria: M'Bolhi - Mandi, Medjani, Bouguerra (Belkalem 89), Halliche, Mesbah - Feghouli, Brahimi (Lacen 77), Djabou (Ghilas 73), Bentaleb - Slimani

Arbitru: Wilmar ROLDAN (Columbia)

Cartonase galbene: Lee Yong 57, Han 69/ Bouguerra 67

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio Beira-Rio (Porto Alegre)



Coreea de Sud-Algeria 2-4, in cel mai spectaculos meci de la CM 2014