Cupa Mondiala 2014

Columbia accede in optimi cu maximum de puncte

Columbia s-a impus si in fata Japoniei, scor 4-1, rezultat in urma caruia incheie pe primul loc Grupa C, din care au mai facut parte Coasta de Fildes si fosta cunostinta de la baraj a Romaniei, Grecia. Columbia va intalni Uruguay in optimile CM 2014.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Inceputul echilibrat de meci, cu Japonia cautand mai des poarta adversa, l-a pus pe Okubo in situatia de a finaliza imprecis in minutele 10 si 11. Varful impins al niponilor a fost completat de Uchida, care, cinci minute mai tarziu, cu o executie deviata in corner.

Golul avea sa pice la poarta opusa, la o naivitate in aparare a lui Konno, care l-a agatat in careu pe Ramos. Pedro Proenca a indicat punctul cu var, iar Cuadrado a trimis in forta pe centrul portii, imparabil pentru Kawashima care plonjase in dreapta (18).

La mijlocul primei reprize, Kagawa a reusit sa se debaraseze de unul dintre fundasii Columbiei, insa nu a putut trece si de barajul capitanului Ospina, care a acordat corner la executia din interiorul careului a japonezului.

In minutul 33, Honda a fost la un pas sa restabileasca egalitatea din lovitura libera. Ospina s-a aruncat tarziu la sutul la coltul lung al jucatorului lui AC Milan, insa mingea s-a incapatanat sa treaca alaturi.

Scorul pauzei nu a ramas cel stabilit in minutul 18, in conditiile in care japonezii au alergat in permanenta dupa egalare. Okubo a finalizat spectaculos, din foarfeca, o minge aruncata de pe dreapta. 

Nici Jackson Martinez nu a fost mai precis in interiorul careului advers, dupa ce a trimis defectuos o minge care anunta reusita de 2-0.

In ultimele secvente ale primei reprize, Okazaki a convertit in gol centrarea excelenta a lui Honda printr-o lovitura de cap precisa, fara sperante pentru Ospina.

Selectionerul Columbiei a mutat bine la pauza, iar Rodriguez l-a angajat pe Jackson Martinez in zona punctului cu var, lateral stanga, de unde jucatorul lui FC Porto a reluat la bara a doua, in cros, pentru 2-1.

Au urmat doua interventii exacte ale portarului echipei sud-americane, care nu a ratat sansa de a se evidentia in fata lui Honda (65) si, respectiv, Kagawa (74).

Japonezii s-au aruncat in atac spre final, iar acest lucru avea sa fie speculat de acelasi Jackson Martinez, care a realizat dubla cu un sut plasat la firul ierbii.

Mondragon a devenit cel mai varstnic jucator care a evoluat vreodata la Cupa Mondiala, la 43 de ani impliniti. Columbianul l-a depasit astfel pe Roger Milla, care a imbracat tricoul nationalei Camerunului la peste 42 de ani.

Scorul final a fost stabilit de James Rodriguez, in minutul 90.

Japonia: Kawashima - Konno, A. Uchida, Yoshida, Nagatomo - Hasebe, Aoyama (Yamaguchi 62) - Honda, Okazaki (Kakitani 69), Kagawa (Kiyotake 85) - Okubo

Columbia: Ospina (Mondragon 85) - Armero, Valdes, Arias, Alvarez - Mejia, Guarin, Cuadrado (Carbonero 46) - Ramos, Martinez, Quintero (Rodriguez 46)

Arbitru: Pedro Proenca (Portugalia)

Cartonase galbene: Konno 17/ Guarin 63

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Pantanal (Cuiaba)



Columbia accede in optimi cu maximum de puncte