Cupa Mondiala 2014

Brazilia trece de Camerun in ritm de samba si castiga Grupa A

Nationala Braziliei s-a impus, luni seara, in fata Camerunului, scor 4-1, in meciul de la Brasilia care a tras practic cortina peste Grupa A a turneului final. Gazdele se vor intalni cu Chile in optimi.
ULTILE CM 2014: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Neymar cu o dubla, Fred si Fernandinho au punctat pentru Selecao, in timp ce Enoh a marcat golul de onoare al formatiei africane.

Meciul a inceput cu Brazilia atacand cu toate liniile, insa Camerun a aratat inca de la primele incursiuni ca nu va sta precum mielul la taiere.

Africanii au replicat taios de cate ori au avut ocazia si nu s-au lasat intimidati de impresionanta arena Mane Garincha din Brasilia transformata intr-o mare de galben.

Brazilia a deschis scorul in minutul 17 prin Neymar, acesta fiind excelent servit in suprafata de pedeapsa de catre Marcelo. Intreaga faza a pornit de la un balon pierdut in flanc de Moukandjo, iar brazilienii s-au dovedit devastatori pe contraatac.

Gazdele turneului final au continuat sa atace si Itandje a avut serios de lucru la suturile lui Neymar si Fred, inainte ca formatia africana sa-si arate coltii in ofensiva.

Mai intai Matip l-a fortat pe Luiz sa respinga in bara, pentru ca din cornerul rezultat echipa Camerunului sa restabileasca egalitatea. Alves a fost depasit in flancul drept de Nyom si Matip a pus latul in centrul careul mic pentru a finaliza centrarea acestuia.

Un gol care a amutit pentru cateva momente multimea brazilienilor din tribuna, uluiti si ei de reusita africanilor, insa formatia antrenata de Luis Felipe Scolari a pus pana la pauza ordine pe tabela.

Acelasi Neymar avea sa readuca Brazilia in avantaj cu un sut pe centrul portii din marginea careului, dupa o pasa primita de la Marcelo si continuata cu un dribling fin in fata unui aparator advers.

Brazilia a inceput partea secunda cu motoarele turate la maxim si Fred a ridicat scorul la 3-1 cu o lovitura de cap in minutul 50 din pasa aceluias Marcelo, devenit astfel co-autor la cele trei reusite ale formatiei sale.

In cele din urma scorul final a fost stabilit de Fernandinho in minutul 84, iar Brazilia merge in optimi de pe primul loc al Grupei A.

Selecao evita astfel o ciocnire a titanilor cu Olanda, dar va intalni nationala statului Chile, formatie care a invins Spania si a aratat un ca intr-o zi de gratie se poate bate cu oricare dintre favoritele la titlu.

Meciul Brazilia-Chile se joaca, sambata seara, la Belo Horizonte.



Brazilia trece de Camerun in ritm de samba si castiga Grupa A