Cupa Mondiala 2014

Brazilia - Mexic, un 0-0 de care pe care in Fortareata lui Ochoa

Brazilia a incheiat la egalitate, scor 0-0, a doua partida din Grupa A a Cupei Mondiale, impotriva reprezentativei Mexicului, care a beneficiat de plasarea norocoasa a portarului Ochoa, nimerit ca un jalon la doua suturi foarte bune ale gazdelor. Insa portarul mexican a respins un cap al lui Neymar fix de pe linie si a respins in total 6 suturi, egaland un record mexican din 1966. Brazilienii au cersit un penalty pe Stadionul Fortaleza (Fortareata) tras la indigo cu cel din meciul cu Croatia, pe final de meci, insa de data aceasta arbitrul nu a mai "muscat". Mexicul a avut si ocaziile sale foarte bune, intr-o repriza secunda foarte frumosa.
?LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Pe fondul unui start mai curajos al mexicanilor, gazdele turneului final s-au trezit imediat si putin a lipsit ca Fred, in minutul 11, sa deschida scorul din pasa lui Oscar. Jucatorul lui Chelsea l-a angajat superb in fata portii pe Fred, surprins in afara jocului de unul dintre asistentii turcului Cuneyt Cakir.

Brazilienii s-au bazat pe Neymar prea mult, acesta fiind prea preocupat sa isi aseze motul blond de pe varful capului decat sa dea gol. Mexicanii au alergat mult si au lovit pe contraatac, intr-un meci in care se putea intampa orice.

Mexicanii au replicat undeva pe la mijlocul reprizei, cand Herrera l-a pus la incercare pe Julio Cesar cu un sut sub transversala din afara careului. Goalkeeperul Selecao a deviat mingea cu varful degetelor in corner, neobservat de arbitri.

La urmatorul atac, Neymar i-a luat fata lui Marquez si a trimis cu capul langa stalpul din dreapta lui Ochoa, care a evitat primirea unui gol printr-o parada excelenta. Animatia de pe computer a aratat ca Ochoa a respins mingea fix de pe linia portii, imaginea respectiv fiind mai jos, iar fotografia cu acel moment este principala a stirii.

Vasquez nu a fost mai precis la finalizare, in minutul 42, cand a tras putin pe langa poarta lui Cesar, de la peste 25 de metri.

Ratarea primei parti i-a apartinut proaspatului jucator al lui Paris Saint Germain, David Luiz, care nu a fost capabil sa il invinga pe Ochoa din cativa metri, dupa ce scapase din marcaj la o faza fixa a Selecao.

Brazilia a fost pusa sub presiune in startul partii secunde, dupa ce Vasquez (56) si Herrera (58) au trecut aproape de modificarea tabelei de pe Estadio Castelao cu executii de la distanta si semidistanta.

Ochoa s-a remarcat in minutul 69, cand Neymar a fost blocat din nou de portarul mexicanilor intr-o faza pe care scria 1-0 pentru Brazilia. Sutul lui Neymar a fost fix pe directia lui Ochoa, care a blocat cu pieptul (foto jos).

Finalul a fost unul presarat de ocazii la ambele porti. In prima faza, Ochoa a blocat o lovitura de cap din 5 metri a lui Thiago Silva, mingea fiind exact pe directia lui. Un cap mai plasat ar fi fost gol. 

Marcelo, tinut putin in careu de Rodriguez, a cazut ca in piscina insa de data asta nu a putut sa il impresioneze pe arbitul Cakir, dupa primul meci al Selecao in care  a beneficiat de un penalty incorect, intr-o faza identica.

In prelungiri, Jimenez putea da lovitura, insa Julio Cesar s-a intins si a deviat in lateral executia la colt lung a mexicanului.

Brazilia: Julio Cesar - Dani Alves, Thiago Silva (c), David Luiz, Marcelo - Paulinho, Luiz Gustavo - Ramires, Oscar (Willian 84), Neymar- Fred (Jo 68)
Selectioner: Luiz Felipe Scolari

Mexic: Ochoa -Aguilar, Rodriguez, Marquez, Moreno, Layun - Herrera (Fabian 77), Vazquez, Guardado - Dos Santos (Jimenez 84), Peralta (Hernandez 74)
Selectioner: Volker Finke

Arbitru: Cuneyt CAKIR (Turcia)

Cartonase galbene: Ramires 45, Th. Silva 80/ Aguilar 59, Vasquez 62

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio Castelao (Fortaleza)

Spectatori: 60.340



Brazilia - Mexic, un 0-0 de care pe care in Fortareata lui Ochoa