Cupa Mondiala 2014

Bosnia-Herzegovina pleaca acasa cu prima victorie la Cupa Mondiala

Bosnia-Herzegovina a obtinut o victorie de orgoliu, scor 3-1 cu Iran, in ultimul meci din Grupa F, una care va conta in statistici ca fiind primul succes al bosniacilor, debutanti in Brazilia, de la un Campionat Mondial. Dzeko, Pjanic si Vrsajevic au pus umarul decisiv la obtinerea acestui rezultat istoric, insuficient insa pentru ca europenii sa mearga in optimi. Iran a fost de asemenea eliminata, Argentina si Nigeria fiind numele echipelor calificate din Grupa F.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Startul meciului de la Salvador l-a gasit pe Dzeko, varful lui City, de doua ori in pozitie de finalizare. In prima faza, bosniacul a reluat din unghi putin peste poarta lui Haghighi, cel care avea sa se remarce mai tarziu cu o interventie prompta, la coltul scurt.

A treia oara a fost cu noroc pentru Dzeko, bosniacul modificand tabela cu un sut plasat la firul ierbii, care s-a izbit de interiorul barei si a intrat in poarta (23).

Nu acelasi lucru il putem spune si despre iranieni, care au semnat cea mai importanta ocazie de gol prin Shojaei, cu un sut direct in transversala, de la 10-11 metri, doua minute mai tarziu.

Scorul pauzei a ramas cel inregistrat la mijlocul primei reprize, in pofida incercarilor timide in atac ale asiaticilor.

Lucrurile au devenit si mai clare, in minutul 60, cand Miralem Pjanic a apropiat Bosnia-Herzegovina de prima sa victorie la Cupa Mondiala. Pjanic a primit la limita ofsaidului si l-a invins cu multa eleganta pe Haghighi, printr-un sut la coltul lung.

Iranul s-a trezit pana in final gratie golului inscris de Ghoochannejad (82), dar a fost ceva de scurta durata, deoarece,  Vrsajevic, doua minute mai tarziu, a stabilit scorul final cu un sut plasat, din unghi.

Bosnia: Begovic - Vrsajevic, Spahic, Sunjic, Kolasinac - Besic, Pjanic, Susic (Salihovic 80), Hadzic (Vranjes 62) - Dzeko (Visca 85), Ibisevic

Iran: Haghighi - Hosseini, Sadeghi, Montazeri, Pooladi - Teymourian, Nekounam - Dejagah (Karim 68), Shojaei (Heydari 46), Haji Safi (Bakhtiar 63) - Ghoochannejad

Arbitru: Carlos Velasco Carballo

Cartonase galbene: Besic 78/ Karim 88

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Fonte Nova

Spectatori: 48.000



Bosnia-Herzegovina pleaca acasa cu prima victorie la Cupa Mondiala