Cupa Mondiala 2014

Belgia merge in optimi cu punctaj maxim si evita Germania

Belgia a invins la limita Coreea de Sud, in ultimul meci al Grupei H,  scor 1-0, prin golul inscris de Vertonghen dintr-o pozitie suspecta de ofsaid. Belgia accede in urmatoarea faza a CM 2014, completand tabloul optimilor alaturi de Algeria. Europenii au evoluat in inferioritate numerica intreaga parte secunda, dupa ce Defour a fost eliminat in minutul 45.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Belgienii au trecut cu bine peste primele zece minute, in ciuda insistentei in atac a lui S W Kim, care a preluat pe piept in interiorul careului si a reluat din drop peste poarta aparata de Courtois.

In minutul 16, Vanden Borre a cautat contactul in duel cu unul dintre fundasii adversi, dar nu a fost suficient de convingator incat sa il induplece pe australianul Benjamin Williams sa indice punctul cu var. Centralul a fost ajutat si de asistentul aflat la doar cativa metri de fundasul lateral dreapta al Belgiei.

La mijlocul reprizei, Dries Mertens a semnat, probabil, ratarea acestui Mondial. In urma unui ricoseu fericit, varful europenilor nu a putut deschide scorul din 8 metri, nemarcat, la o faza in care a cautat vinclul portii.

Cu un sfert de ora inainte de pauza, Courtois si-a aratat clasa in fata lui S Y Ki, care a vizat poarta de la aproximativ 25 de metri. Din cornerul rezultat, Defour a salvat o lovitura de cap din 3-4 metri.

Finalul primei reprize l-a gasit pe Mertens incercand de la distanta poarta lui S G Kim, in minutele 36 si 43.

Cel mai important eveniment, insa, avea sa se consume chiar in minutul 45, dupa ce Defour a primit direct cartonas rosu pentru un gest nesportiv, stupid, comis intr-o zona neutra a terenului.

In minutul 59, Mertens si-a facut iesirea de pe teren cu o executie in forta din marginea careului respinsa cu dificultate de goalkeeperul coreean. Pe contratac, Courtois a fost surprins de o minge centrata inalt de pe dreapta, care a cazut pe bara transversala.

Echilibrul de pe tabela s-a rupt cu un sfert de ora inainte de ultimul fluier, cand portarul coreenilor a respins in fata sutul puternic al lui Origi, introdus in partea secunda, iar Vertonghen a aparut pe respingere si a reluat in plasa dintr-o pozitie suspecta de ofsaid.

A fost suficient in fata unui adversar care si-a aratat in multe momente limitele, demonstrand ca nu e material pentru faza optimilor unei Cupe Mondiale.

Coreea de Sud: S G Kim, S Y Yun, Y G Kim, H M Son (Ji 74), Y Lee, J C Koo (Kim 66), K Y Han (Lee 46), S Y Ki, C Y Lee, S W Kim, J H Hong

Belgia: Courtois - Vanden Borre, Van Buyten, Lombaerts, Vertonghen - Defour, Dembele, Fellaini - Januzaj (Chadli 60), Mirallas (Hazard 88), Mertens (Origi).

Arbitru: Benjamin Williams (Australia)

Cartonase galbene: Hong 35/ Dembele 50

Cartonase rosii: Defour 45

Stadion: Arena de Sao Paulo (Sao Paulo)

Spectatori: 61.000



Belgia merge in optimi cu punctaj maxim si evita Germania