Cupa Mondiala 2014

Argentina invinge Nigeria si ambele echipe merg in optimi

Meci spectaculos la Porto Alegre intre Argentina si Nigeria in ultima partida a Grupei D la Cupa Mondiala. Argentina s-a impus cu 3-2, prin golurile marcate de Lionel Messi (2) si Manuel Rojo, in timp ce nigerienii au egalat de doua ori prin Ahmed Musa. In final ambele echipe au obtinut biletele pentru faza optimilor de finala.

LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Inceputul meciului a fost unul fulgerator, cu doua goluri in primele patru minute. A treia partida din istoria Cupei Mondiale cu doua goluri in acest interval si meciul cu cea mai rapida egalare din istoria competitiei.

Mai intai Messi a deschis scorul cu un sut din interiorul careului, dupa ce intr-o prima faza Di Maria luase la tinta bara portii lui Enyeama.

Dupa doar un minut si 20 de secunde echipa africana a restabilit egalitatea prin Musa la capatul unui contraatac. Jucatorul lui CSKA Moscova a primit in partea stanga si l-a invins pe Romero cu un sut frumos la coltul lung.

Argentina a revenit in atac si Messi si-a facut numarul inca o data, reusind sa-l surprinda pe portarul nigerian cu un sut imparabil din lovitura libera. A fost un gol din a doua incercare, pentru ca dialogul celor doi fusese intr-o prima faza castigat de Enyeama, care a respins in corner prima minge sutata de Messi.

Imediat dupa pauza Nigeria a restabilit din nou egalitatea dupa o faza foarte bine lucrata in partea stanga de Emenike. Acesta a intors spectaculos un adversar si l-a deschis pe Musa cu o pasa printre fundasii adversi. 

Sut la coltul scurt din prima si Romero nu a avut nicio sansa sa mai intarvina. Nigeria era din nou la egalitate cu Argentina.

Nu s-a pus problema de aceasta data ca vreuna dintre cele doua echipe sa paraseasca prematur competitia, dar nici de meci egal nu a fost vorba. Di Maria a centrat ideal in sase metri si acolo a aparut fundasul stanga Rojo, care a reluat cu genunchiul in poarta pentru 3-2.

Finalul meciului a apartinut nigerienilor care, chiar si la adapostul rezultatului favorabil Bosniei in partida cu Iran, au continuat sa preseze si sa caute golul egalizator. O atitudine laudabila pentru echipa africana ajunsa astfel a treia oara in istorie in optimi dupa 1994 si 1998.



Argentina invinge Nigeria si ambele echipe merg in optimi