Cupa Mondiala 2014

Anglia-Italia, meciul vedeta de astazi la Cupa Mondiala (echipe probabile, LIVE 1:00)

Arena Amazonia din Manaus va gazdui in aceasta noapte de la ora 1:00 al doilea mare derby al rundei inaugurale la Cupa Mondiala. Anglia intalneste Italia intr-un duel al fostelor campioane, un meci care ar putea tine oricand loc de finala. PARTIDA ESTE LIVE AICI.

Anglia poate conta pe mijlocasul Theo Walcott, acesta fiind refacut dupa accidentarea pe care a avut-o la genunchi. Acesta este vestea buna pentru selectionerul Roy Hodgson, primul englez care conduce nationala Albionului la un turneu final de Cupa Mondiala dupa Glen Hoddle in 1998. Vestea mai putin buna este ca Alex Oxlade-Chamberlain va absenta din cauza accidentarii suferite la ligamentele genunchiului, dar medicii englezi fac eforturi pentru a-l recupera in timp util pana la partida cu Uruguay.

De asemenea, englezii il au pe lista jucatorilor incerti pe Danny Welbeck, situatie care ii ofera o buna sansa lui Raheem Sterling, aripa cu origini jamaicane de la Liverpool.

Italia are probleme in defensiva, unde Cesare Prandelli trebuie sa schimbe formula pentru a-l inlocui pe accidentatul Mattia De Sciglio. Avand putine optiuni la dispozitie, selectionerul Squadrei Azzura este nevoit sa-l retraga pe Giorgio Chiellini din linia de mijloc pe postul de fundas stanga pe care a cunoscut consacrarea.

Prandelli mai are o dilema in centrul apararii, acolo unde trebuie sa aleaga intre Leonardo Bonucci si Gabriel Paletta pentru a face cuplu cu Andrea Barzagli.

Intalniri directe

Anglia si Italia s-au intalnit pana acum de 24 de ori, iar bilanul este usor favorabil italienilor. Acestia au castigat de noua ori, in timp ce englezii s-au impus de opt ori. Alte sapte meciuri s-au incheiat nedecis. Italia a castigat finala mica a Cupei Mondiale din 1990 contra Angliei, scor 2-1, in ceea ce avea sa ramana prima si pana acum singura intalnire directa la un turneu final mondial. Ultimul episod s-a consumat in sferturile EURO 2012, cand Italia s-a impus la loviturile de departajare dupa ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 0-0.

Statistica 

Fundasul englez Phil Jagielka a marcat primul din cele doua goluri ale sale pentru nationala Angliei chiar impotriva Italiei in amicalul din august 2012. Anglia participa la a 14-a Cupa Mondiala din istorie si a cincea la rand, in timp ce Italia se afla pentru a 18-a oara la un turneu final mondial. Doar Brazilia are mai multe participari (20). Anglia este echipa cu cele mai multe rezultate de 0-0 la Cupa Mondiala (10), in timp ce Italia a realizat 21 de remize in istorie, mai mult decat orice alta echipa.

Echipe probabile

Anglia (4-2-1-3): Hart; Johnson, Cahill, Jagielka, Baines; Gerrard, Henderson; Sterling; Lallana, Sturridge, Rooney.

Italia (4-4-2): Buffon; Abate, Bonucci, Bonucci, Chiellini; De Rossi, Candreva, Pirlo, Marchisio; Balotelli, Cassano.



Anglia-Italia, meciul vedeta de astazi la Cupa Mondiala (echipe probabile, LIVE 1:00)