Cupa Mondiala 2014

Algeria obtine un egal contra Rusiei si isi castiga locul in optimile de finala. Meci de foc cu Germania, dupa 32 de ani

Algeria s-a calificat joi noapte in optimile de finala ale Cupei Mondiale 2014, obtinand pentru prima oara in istorie un bilet in fazele eliminatorii la un Campionat Mondial. Condusi cu 1-0 de Rusia, scor la care erau eliminati, algerienii au revenit si au egalat, un 1-1 care le-a adus locul al doilea in Grupa H si calificarea. A fost partida cu care s-a incheiat faza grupelor de la turneul final din Brazilia. Dupa 32 de ani si un meci istoric, Algeria se revede cu Germania la o Cupa Mondiala, dar nu in grupe, ci in faza eliminatorie. Vineri este zi de pauza in Brazilia. Tabolul fazei finale a Cupei Mondiale 2014 est aici.
ULTILE CM 2014: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

In imaginea de mai sus, Algeria arata de parca ar fi castigat Cupa Mondiala, antrenorul arata de parca va ridica trofeul in zece minute.

Calificarea Algeriei in fazele eliminatorii a facut ca pentru prima data in istoria Cupei Mondiale sa treaca de grupe doua echipe din Africa. Algeria merge pe tabloul final alaturi de Nigeria.

Algeria este a sasea tara din Africa ajunsa in fazele eliminatorii la o Cupa Mondiala, dupa Maroc, Camerun, Senegal, Nigeria si Ghana.

In meciul Algeria - Rusia ambele goluri au fost marcate cu capul. Partida a inceput bine pentru rusi. Un gol magistral prin care Kokorin a pus mingea cu capul, la vinclu, parea ca deschide drumul spre calificare rusilor. Un 1-0 la care echipa lui Capello era calificata.

Algeria a fost la un pas de egalare in minutul 29, dar o alta lovitura de cap a fost respinsa de portarul Rusiei de pe linia portii. Capul norocos a venit in cele din urma in repriza a doua, in minutul 61. Slimani s-a inaltat ca intr-un meci de baschet si a plasat balonul pe langa  Akinfeev. Portarul rus a fost la doar cativa centimetri sa boxeze mingea de pe capul lui Slimani, dar nu a ajuns.

Un egal care califica Algeria si care a fost consfintit la finalul celor 90 de minute.

Rusia a avut o jumatate de ora sa obtina golul calificarii, dar nu a avut forta sa o faca. Algeria s-a aparat bine mai ales cu arma atacului,. Ultimele minute ale partidei au gasit mingea la africani, iar rusii alergau sa le aseze balonul pentru loviturile libere. Finalul a fost dramatic prin faptul ca algerienii au stiut cum sa tina posesia, pentru ca Rusia a ramas practic paralizata fara "obiectul muncii".

Dupa mec, Capello era negru de suparare: "Uitati cum sta treaba, nu vreau sa vorbesc despre arbitraj, dar am avut un penalty care nu ni s-a acordat. Mereu cand joaca Rusia arbitrajul este contra noastra", a spus tehnicianul italian al rusilor.

Algeria, o echipa capabila, va intalni Germania in optimile de finala. O revedere dupa meciul din 1982, din grupele Cupei Mondiale, cand nemtii au fost invinsi de africani in cea mai mare surpriza a turneului, dar apoi au facut un egal aranjat cu Austria care a calificat cele doua echipe europene in faza eliminatorie, in dauna Algeriei.

[news-107512]



Algeria obtine un egal contra Rusiei si isi castiga locul in optimile de finala. Meci de foc cu Germania, dupa 32 de ani