Cupa Ligii

Pandurii la un pas de finala Cupei Ligii dupa 2-1 cu Dinamo

Pandurii Tg.Jiu si Dinamo au deschis a doua parte a sezonului in fotbalul romanesc cu un meci de calitate, marti seara, in prima mansa a semifinalelor Cupei Ligii. Pandurii au castigat cu 2-1 (1-0) prin golurile lui Roman si Eric, acesta din urma punctand la mai putin de un minut dupa intrarea in teren. Filip egalase pentru Dinamo.

Pandurii a deschis rapid scorul prin Mihai Roman, atacantul de nationala dorit si de Steaua. Lansat pe un atac rapid, Romana trimis printre picioarele lui Farnolle din marginea careuliu de 16 metri cand trecusera doar 7 minute de la startul meciului.

Spiritele s-au incins rapid la Targu Jiu in conditiile frigului patrunzator de la ora meciului. Steliano Filip a scapat ieftin cu galben in minutul 11 dupa un fault dur comis asupra lui Anton la centrul terenului. Jucatorii celor doua echipe au fost la un pas de incaierare, dar in cele din urma Marius Avram a rezolvat situatia.

Dinamo a ratat prima ocazie a meciului in minutul 12, cand Alexe i-a pasat in suprafata de pedeapsa lui Grozav si acesta a sutat peste poarta.

Gazdele au replicat in minutul 21 dintr-o faza fixa, mingea sutata pe coltul scurt de Anton fiind respinsa in fata de Farnolle, noul portar al lui Dinamo.

Pana la pauza gorjenii au controla jocul cu o posesie superioara, lovitura de cap a lui Roman din minutul 33 fiind singura ocazie notabila. Dinamo nu a reusit sa se mai apropie de poarta lui Gliwa.

Mihai Teja l-a oprit la cabine pe Grozav si l-a introdus din minutul 46 in locul acestuia pe Gavrila.

Cu o mare pofta de fotbal, Pintilii a semnat prima ocazie a partii secunda, cu un sut spectaculos din voleu, obligandu-l pe Farnolle sa respinga in lateral.

Dinamo a restabilit egalitatea la prima ocazie din partea secunda prin Filip. Acesta a impins mingea in poarta, dupa ce Niculae trimisese intr-o prima faza in bara.

Edi Iordanescu s-a dovedit extrem de inspirat si l-a introdus pe Eric de Oliveira in locul lui Roman, iar acesta a marcat la a doua atingere de balon dupa mai putin de un minut.

Pandurii s-a impus asadar, cu 2-1, iar calificarea in finala se va juca pe 11 martie la Bucuresti.



Pandurii la un pas de finala Cupei Ligii dupa 2-1 cu Dinamo