Cupa Ligii

Cupa Ligii, cine stabileste finala?

Cupa Ligii, o competitie noua aflata anul acesta la a doua editie, nu si-a stabilit inca data finalei. Pentru a clarifica, iata mecanismul institutional exact care urmeaza a fi parcurs pentru ca totusi sa avem un meci intre Steaua si Chiajna. Din ceea ce am inteles noi, mingea se afla la LPF si la cele doua cluburi, Steaua si Chiajna.

Cupa Ligii este organizata de Liga Profesionista de Fotbal (LPF), iar calendarul este validat de Federatia Romana de Fotbal (FRF) in urma propunerilor venite de la LPF.

FRF s sustinut deja o sedinta a Comitetului Executiv in care a introdus pe ordinea de zi finala Cupei Ligii, desi aceasta nu se afla pe ordinea de zi. Astfel, Federatia a reiterat ca nu poate stabili ea data finalei Cupei Ligii si a stabilit ca data finalei sa fie hotarata de LPF, alaturi de cluburile implicate, Steaua si Chiajna, in functie de calendarul acestora.

Cum LPF organizeaza competitia, Federatia nu poate face decat sa astepte propunerea oficiala a Ligii, pe care ulterior sa o valideze in cadrul Comitetului Executiv, ceea ce este oricum o formalitate.

Cum s-ar spune, mingea este acum la Liga, alaturi de Steaua si Chiajna, care par ca nu se inteleg sau nu fac pasi pentru a isi definitiva ultimul act. Este drept, si calendarul este unul aglomerat, pentru ca urmeaza ultima etapa de campionat, iar apoi se intra direct in pregatirea EURO 2016, dupa o finala a Cupei Romaniei deja programata pe 10 mai.

Pe moment nu este nimic fixat, iar finala Cupei Ligii s-ar putea juca inclusiv in luna iulie, dupa EURO 2016, o varianta care incepe sa devina din ce in ce mai plauzibila.

Pana acum s-a jucat o singura finala a Cupei Ligii, castigata in 2015 de Steaua, in fata celor de la Pandurii (3-0).



Cupa Ligii, cine stabileste finala?